Gedicht uit zwangerschapsdagboek

Vanavond zat ik te lezen in één van de dagboeken welke mijn meisje heeft bijgehouden tijdens alle vier zwangerschappen, in dit geval, van de jongste.

Aangezien hij/zij nummer 4 zou worden heeft ze het vanaf het begin over "ons" Kwartje. Helaas is het niet mogelijk om het hele dagboek te publiceren maar wat heeft ze (weer) genoten van haar zwangerschap en daar zo liefdevol over geschreven!

Toen ik in de maand augustus 1981 zat te lezen kwam ik, ook voor mij, een onbekend gedicht tegen. Zó mooi en liefdevol dat ik het jullie niet wil onthouden.

Hij,kwartje Ronald, werd op 16 augustus geboren en bleef dus nog even langer bij haar.

 Ze heeft van alle 4 de zwangerschappen enorm genoten, zodanig dat ze na Ronald heeft overwogen om draagmoeder te worden.

4 opmerkingen:

 1. Dat heet nu, "in blijde verwachting".
  Zo mooi moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi! Ik hield jarenlang schriften bij van de meisjes. In de toespraak voor mijn oudste vorige week vroeg ik me af of ze ooit nog gelezen zouden worden, maar ik zie hier dat dit soort mooie herinneringen gekoesterd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat prachtig, ik herken wel de vreugde van de zwangerschappen, die had ik ook maar dan maar 2x. Ik blijf het jammer vinden dat ik Marja nooit persoonlijk kon ontmoeten door ons beider omstandigheden. Maar erg leuk dat ik vorige week dan welk jou kon leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.