Rompslomp

 
In mijn vorige schrijfsel vertelde ik over de rompslomp die op me af gekomen is. 2 Gevallen springen er uit.
 
De eerste is dat onze bankrekening, door de wet voorgeschreven, geblokkeerd werd. Gelukkig was ik door onze huisarts gewaarschuwd en had ik een bedrag overgemaakt naar onze NL rekening. Maar toen begon de ellende! Alle automatische incasso's, gas, licht,water,telefoon en noem maar op, werden eveneens geblokkeerd. Deze maatschappijen werden door diezelfde overheid en bank niet op de hoogte gebracht van wat de reden was. Dus…… aanmaningen en boetes.
Nou ja, dan maar bellen en de situatie uitleggen. Overlijdenspapieren mailen en bezwaar maken tegen de boetes. Tot op de dag van vandaag lig ik nog met 2 firma’s in de clinch. Na 3 ½ maand werd de rekening vrij gegeven maar moest ik wel alle automatische incasso’s opnieuw invoeren.
Dat heb ik gedaan, maar wel bij de Nederlandse ING. Ik wil niet dat mijn kinderen in de toekomst dezelfde ellende moeten meemaken als ik.
 
De 2e had ik totaal niet verwacht. Marja had bij drie bedrijven in Nederland gewerkt, waaronder het CBS, en daar en bij de anderen, pensioen opgebouwd. Tot een maand geleden niets van alle instanties vernomen. Ook nu maar weer eens gaan bellen. Als eerste naar het ABP. “Uw vrouw overleden? Daar weten we niets van”. Hallo we leven toch in de EU?
En nu komt het meest belachelijke antwoord wat ik gekregen heb! “Nee meneer in verband met de wet op privacy krijgen wij die informatie niet door”. Nou daar nam ik natuurlijk geen genoegen mee!
Na veel bellen kwam ik er achter dat haar pensioenopbouw was overgedragen van de ene pensioeninstelling naar de andere.
En nou gaat het mij alleen maar om te weten wat mijn rechten en plichten als Nederbelg zijn.
Helaas zijn deze vragen tot op heden nog steeds niet beantwoord.
 
Nou iets leukers. Mijn dochter en ik zijn vanmiddag heerlijk in de tuin bezig geweest. Allemachtig! Alle onkruid had van de afgelopen tijd dankbaar gebruik gemaakt. Helaas voor hun hebben wij het redelijk mooie weer gebruikt om aan dat woekeren (deels) een einde te maken. Vanavond is zij weer huiswaarts gekeerd. Maar met het mooie weer in vooruitzicht vrees ik dat het niet gewenste gewas moet vrezen voor de toekomst.

7 opmerkingen:

 1. Poe, wat een gedoe zeg. Zo raar dat zulke dingen zo moeizaam gaan.
  Wel fijn dat samen in de tuin werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje Robbert wat vreselijk die problemen alsof je nog niet genoeg aan je hoofd hebt .Het zal vast wel in orde komen maar dit is echt te erg voor woorden .Ik heb een heel klein beetje ervaring toen mijn enige broer overleed en wat je dan allemaal moet doen om alles te regelen en tegen zoveel muren loop je aan !! Maar wat fijn dat je lekker in de tuin bezig geweest bent met je dochter ,dat zijn de mooie momentjes die nu zo belangrijk zijn .Fijn om toch weer even wat van je te horen ,hou je goed Robbert al is het heel moeilijk .
  Een lieve groet Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ellende Robbert, een aantal zaken zijn in Nederland dan toch beter geregeld. Dat wil niet zeggen dat álles vlekkeloos verloopt maar ik kreeg heel veel papieren, betreffen pensioen e.d. eigenlijk ongevraagd al toegezonden. Het is natuurlijk wel een extra struikelblok als je met 2 landen te maken hebt. Nog maar even op de tanden bijten dan om alles in orde te krijgen.
  Sterkte er mee, lieve groet, Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Instanties, we mopperen er in Nederland al stevig over, maar in en met België is het dus niet beter gesteld. Goed dat je zo vechtlustig bent, dat is een prima teken. En die tuin….we hebben door de koude lente allemaal wel een fikse klus, want er is niks an om bij 6 graden te tuinieren. En ik hoop dat je het goed blijft maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat vervelend dat je in zo'n verdrietige periode zakelijke instanties treft. Het zal heus wel goed komen, maar het moet toch anders kunnen.
  Gelukkig kun je je zinnen verzetten in de tuin en heb je daar goede hulp bij. Sterkte met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een vervelend gedoe Robbert, daar zit je toch echt niet op te wachten. Fijn dat jullie de tuin goed onder handen hebben genomen, jij en je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goh Robert, wat akelig dat je dit soort dingen allemaal mee moet maken en achteraan moet gaan. Zo'n nasleep is een naar ding.
  Sterkte ermee en leef je maar uit in de tuin... goede beweging en gedachten hopelijk verzetten. Fijn dat je hulp had! Lieve groet van Trees en Jan! XXX

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.