Zwijmelen op zaterdag

 

Welke blogger(ster) kan het zich niet herinneren. Muzieknummers aanvragen.

Ik heb geen idee of Marja degene was die er mee begonnen was of een ander. Maar dat doet eigenlijk niet ter zake.

Zoals ik jullie al eerder vertelde, ben ik bezig met het leeghalen van haar computer, zoals ze mij gevraagd had, dat te doen.

Kom ik daar een bestandje tegen dat “ZOZ” heet. Toen ik het opende kwam ik het totale verleden van Zwijmelen tegen.

Nu spring ik even naar het heden. Sinds jaar en dag luister ik iedere zaterdag van 12 tot 15 uur naar radio Midvliet. Een radiostation voor Voorburg , Leidschendam, Wassenaar, Nootdorp, Stompwijk en verre omgeving. Tenslotte kom ik daar vandaan.
Natuurlijk vragen jullie je af hoe ik in België naar een zo lokale radio kan luisteren. Even geduld, hier kom ik zo direct op terug.

Waarom ik zo graag luister? Heel simpel! De “Vinyl Club”, zo heet het programma, zendt alleen maar muziek uit van de jaren 50, 60, 70 en soms 1980. En dat niet alleen! Heb je een nummer, uit die tijd, dat je graag wilt horen, voor jezelf of een ander, kan je dat gewoon aanvragen. 070-320.22.66. Het enige wat ze niet doen is het genre “Heikrekels” e.d. Sorry, maar daar heeft Midvliet andere programma’s voor.

En nu weer terug naar het heden.

In het bestandje van Marja kwam ik al jullie aanvragen tegen. Wat, door wie, en wanneer het aangevraagd werd. Typisch mijn meisje om dat op te slaan.

Nu is het zo dat de medepresentator van dit programma al 50 jaar mijn beste vriend is. Paul en Ron brengen iedere zaterdag hun programma in de lucht (internet, mobiel, etc.).

Toen ik Paul vroeg om nummers uit de lijst van Marja op iedere zaterdag op te nemen in hun uitzending, was hij direct enthousiast. Natuurlijk met in acht neming dat persoonlijke gegevens nooit genoemd zullen worden! Al 2 uitzendingen zijn er nummers van mijn meisje, op jullie verzoek, gedraaid. Respect voor Paul en Ron hoe ze met mijn vraag omgaan.

Maar nog steeds weten jullie niet waar radio Midvliet te vinden is.Nou als volgt;

Radio
Ether: 107.2 Mhz, 107.9 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo analoog: 92.9 Mhz
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

En zoals ik, als digibeet:, browser - radio midvliet.nl en alles komt in orde.
Aanvragen van een plaatje voor jou of een ander? 070-320.22.66.

En doen hé! Het is zo leuk om van elkaar  te horen.

Groetjes en liefs uit Vlaanderen

 

12 opmerkingen:

 1. Jazeker ken ik radio Midvliet. Geboren in Den Haag, vanaf mijn 18e gewerkt en gewoond in Voorburg (Bakkerij Klink en Diaconesenhuis), waarna op mijn 32e verhuisd naar Nootdorp. Mijn man vindt het ook een heerlijke zender. Ik zal wat beter op gaan letten.
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi idee Robbert .Ja Marja begon met het ZOZ en wat was het een leuke tijd !!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik deed zelf niet mee, maar luisterde wel altijd wat er aan muziek geplaatst werd. Het loopt nog steeds, maar met minder deelnemers

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was welzeker écht Marja die ermee begon, toen ze het niet meer kon nam ( volgens mij) Trees het van haar over. Het ging daarna nog naar Melody ( alweer volgens mij) en wie het nu doet weet ik niet . Ik deed zelf niet mee maar kwam natuurlijk alle zwijmels tegen van bloggers die ik via mijn linkjes volg die wél meedoen. Wat leuk om dit zo te regelen, dat had ze vast leuk gevonden.
  Ik ga eens kijken of ik het op mijn DAB radio kan vinden. Bedankt voor de tip want drie uur muziek uit die de tijd die ook mij aan het hart gebakken zit is niet te versmaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontdekking hè Robbert en leuk dat het radio station er ook echt aandacht aan besteedt. Ik ga eens kijken of ik het kan vinden.
  Marja had op een bepaalde dag 17 november 2012 een nummer geplaatst met de tekst "Zwijmelen op Zaterdag"
  Dit is het logje... http://rammelaars2.blogspot.com/2012/11/zwijmelen-op-zaterdag.html (de 1 heeft ze er later bij gezet).
  Bij de reacties kun je zien hoe deze rubriek is ontstaan, nu dus alweer 8,5 jaar geleden.
  En al zijn er veel mensen afgehaakt en zijn er ook weer nieuw gekomen en de rubriek bestaat dus nog steeds.
  Ik doe ook nog heel graag mee elke zaterdag!
  Dank voor het melden, dit is echt een mooi eerbetoon aan Marja!
  Lieve groet, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor het logje! Heerlijk om te lezen hoe ZOZ ontstaan is.
   Groetjes, Robbert

   Verwijderen
 6. Wat leuk zeg en wat een mooie manier om Marja iedere zaterdag even te herdenken. Ik deed volgens mij zelden mee met ZOZ maar vond het echt superleuk om altijd even te komen kijken welke nummers er gemeld werden.

  Ik luister de laatste tijd altijd OSR920. DAt is een nieuwe regionale zender hier in de buurt die draaien van alles door elkaar. Het is net de top 2000 maar dan elke dag. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ja ik deed soms ook mee,al ben ik eigenlijk een soort analfabeet in muziekland.Zal de zender eens opzoeken om te luisteren.Wat mooi om Marja zo te gedenken.❤

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoihoi leuk om weer eens te kijken hier en ontzettend leuk om te lezen hoe Marja inderdaad alles keurig archiveerde in haar computer :)
  Dikke knuffel vanuit Tilburg. Barbara, Robin, Dylan en Lindy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gewoon even een berichtje om te laten weten dat ik regelmatig aan jou en Marja denk ...

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.