Kiekjes en een update

Dylan genoot van de Oisterwijkse bossen
Marissa deed aan acroyoga met haar vader
En zaterdag vielen er allemaal Wulpen uit het wilde westen binnen voor een lunch in Ravels. Die van mijn moeders kant van de familie (van der Wulp).

Intussen werden wij ook iets wijzer bij de nefrologe. Mijn nierfunctie van 29% zorgt dat ik balanceer op het randje van dialyse. Ik kreeg een CNI pasje mee dat ik aan al mijn zorgverleners moet tonen. CNI staat voor chronische nierinsufficiëntie. Ik mag veel medicatie niet meer nemen omdat het de nieren beschadigt. Ook bij scans moet de contrastvloeistof worden aangepast.

Energie en fut zijn op vakantie. Mijn lontje is soms kort en ik kan zomaar in paniek raken als dingen anders lopen dan gepland. Niet fijn.

Zegeningen blijven we tellen, maar soms is dat lastig. Dank voor al jullie duimen.

27 opmerkingen:

 1. Knap die yoga houding zeg! 29% nierfunctie klinkt als best weinig. Ik kan me voorstellen dat je even weinig energie en fut hebt. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je weet waar ne aan toe bent, misschien met goed dieet en nierontlastende maatregelen nog lang gen dialyse. Gossie meid, hou moed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Marja ik blijf voor je duimen hoor en zeker aan je denken. Je bent zo een ongelofelijk lief mens en die man van jou ook. Zorg goed voor elkaar en voor jezelf. Heel veel knuffels en sterkte voor jullie beiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's ,de kleinkinderen worden groot en wat heerlijk zoveel familie. Maar wat balen dat je nierfunctie zo slecht is .Ik blijf ook voor je duimen dat de dialyse voorlopig nog niet nodig zal zijn .Sterkte Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik duim nog even door.
  Mooie foto's weer.
  En dat lontje... Is zo herkenbaar. Sterkte..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's... die tonen dat er veel plezier / genieten was en dat zie ik natuurlijk het allerliefste!

  Al die 'aanpassingen' branden je lontje weg, geheel logisch toch! Het duimen stopt niet, zoals ik elders al schreef, de eelt kan niet groeien maar mocht slijtage voorkomen dan duimen we met de stompjes gewoon verder!

  Heb weer een nieuwe voorraad kaarsjes gehaald en die branden nog steeds elke avond hoor, ook voor jullie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijke familieplaatje, kort lontje of niet, je hebt toch maar mooi de hele familie over de vloer gehad, je zult zelf wel "gevloerd" zijn na zo'n bezoek maar je was er toch maar bij!
  Dat korte lontje is wel verklaarbaar natuurlijk , je zou zoveel willen dat en dat kan grotendeels niet omdat je lichaam je gedeeltelijk in de steek laat. Ik help even mee zegeningen tellen, ..... je rookt niet meer dat scheelt ongetwijfeld een paar procenten nietfunctie! Ach, je weet het zelf allemaal wel, je bent een nuchtere praktische vrouw die er altijd het beste van zal proberren te maken, hou je haaks.XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat de moed je wel eens in de schoenen zakt, fut en energie het laten afweten dat kan ik me heel goed voorstellen Marja. Zoals altijd blijf ik duimen voor je.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Getsiedikkie, wat is dit toch vervelend voor je! Wat fijn dat je zo geniet van al die kinderen om je heen. Dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezellige foto's. Ik zie in Melissa trekken van jouw gezicht.
  De medische update is een tegenvaller. Alle begrip voor je korte lontje. Zie het allemaal maar eens te verstouwen, jullie zijn een dapper stel. Daar zijn er meer van in blogland, zo blijkt. We zetten weer een tandje bij wat betreft duimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik Snap dat het allemaal moeilijk is en dat dat zijn weerslag heeft op je emoties. Heel veel liefs voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh Mar dat is wel weer even een ommezwaai hè.. rekening houden met dit soort zaken is nooit fijn! Sterkte ermee.
  Kort lontje, niet zo gek hoor. Zal ongetwijfeld begrip voor zijn.
  Wat een leuke plaatjes, trots op je gezin en familie. Zo mooi! Liefs uit Zeist!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Duim wederom voor je. Aan de ogen kan je de familieband zien. Leuke foto's! Hou elkaar warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke foto's en wat worden je kleinkinderen al groot!
  Ik kan mij je korte lontje goed voorstellen. Het valt ook allemaal niet mee. Mijn duimen blijven voor je draaien en je bent altijd in mijn gedachten.
  Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je energie en puf niet te lang op vakantie zijn.

  Liefs en een dikke kus, Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Flink balen van dat korte lontje maar op zich is het ook niet zo verwonderlijk als je niet fit bent.
  Niet fit is nog op zn zachts gezegd. Je hebt wel afleiding aan de foto's te zien. Ik hoop alleen dat het niet te vermoeiend is voor je. Blijf voor je duimen. 🤞🤞

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Golven van emoties


  gezondheid is een betrouwbare barometer van het gemoed
  mensen met een perfect werkend lichaam
  kijken zelfs lachend naar een beregend raam
  de moed van een ziek mens golft altijd tussen eb en vloed  Kon ik toveren zoals Merlijn, je zou direct genezen zijn, Marja!
  Lenjef

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nou, je mag best wel eens een kort lontje hebben hoor, dat is menselijk, en zeker gezien waar jij allemaal doorheen gaat. Petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Best moeilijk, dat balanceren op het randje van wel/geen dialyse. Een vriend van ons zit met hetzelfde probleem. Ik zal dus blijven duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De foto's zijn erg leuk Marja!
  Balen dat je geen fut hebt maar wel begrijpelijk.
  We blijven duimen hoor! Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 20. He getsie, wat vervelend en frustrerend voor je. De foto's tonen een vrolijk familieleven maar voor jou zit er dus een onrust onder die we alleen door je berichten weten. Sterkte en ik blijf voor je duimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nabrander: gisteren bezocht ik vriendin met al jaren nierinsufficientie . Ze heeft 24% , houdt niet echt dieet, heeft wel medicatie en weet dat 20% hier de grens is. Het kan dus meevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat jammer Marja....kan me best voorstellen hoor dat korte lontje. Het is gewoon niet gemakkelijk om er mee om te gaan. Mooie foto's van je kleinkinderen en een hele club familie. Sterkte met alles meis......

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat valt ook niet mee voor jou... een mens zou van minder een kort lontje hebben. Zit er maar niet mee en doe het rustig aan. Ik hoop op het beste voor je. Lieve groet X

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Phoe .......... dat met jou nieren is alles behalve een pretje zeg!! En ja, bij CNI hoort nu eenmaal weinig energie hebben .... vindt het heel erg voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Lieve Marja, Wat een enorme teleurstelling. Alsof je nog niet genoeg op je bordje hebt gekregen. Ik weet dat je een doorzetter bent maar als je gezondheid je in de steek laat en nul komma nul energie hebt, is het logisch dat alles je te veel is. Inmiddels hoop ik dat je wat meer duidelijkheid hebt gekregen wat betreft het functioneren van je nieren. Beterschap, veel sterkte en een dikke knuffel ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De foto's zijn prachtig. Je nierfunctie... Iets minder,zachtjes uitgedrukt.
  Geen wonder dat je lontje zo af en toe kort is.
  Sterkte, en een knuffel.Ook van de Boysz.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.