De zomerschilder, Jacob op reis en de tuin

Ja, dezelfde man die hier in de winter alles kwam witten en verven heeft zich nu omgetoverd tot een zomerschilder. Hij maakt al het houtwerk en de garagedeuren prachtig donkergroen. Intussen hopen wij dat er zo min mogelijk verkeer langs ons huis rijdt, want het zandpad is kurkdroog en dat stuift enorm. Wij willen geen gespikkeld lakwerk.

Jacob, onze auto, is sinds zaterdag bij onze dochter aan het logeren. Hij mocht mee naar Tsjechië en heeft zijn oogjes uitgekeken. Vanavond wordt hij weer teruggebracht naar zijn baasje. Dochterlief zal de airco wel missen als ze de komende dagen in haar zwarte Peugeot stapt.

We sproeien ons te pletter nu het zo heet en droog is. Maar de planten zijn ons dankbaar. Ik snak naar een verfrissend regenbuitje. Jullie ook?
 

30 opmerkingen:

 1. Dat lijkt me heerlijk om iemand in te huren om te schilderen .Hier nog steeds een lelijke schutting die gedaan moet worden ,zo geen zin in .Jullie tuin staat er dankzij het sproeien mooi bij .Hier verpieterd de boel een beetje en een paar flinke buien zijn wel erg nodig .
  Geniet van je tuin en de zomer .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke tuin hebben jullie toch en tja, die Hortensia's zijn echte "zuipers". Misschien het zandpad maar mee sproeien tegen het stuiven want dat zou wel héél jammer zijn als je gespikkeld houtwerk hebt.
  Wat lief dat je Jacob uit logeren liet gaan, is ook wel goed voor z'n body dat hij even een flinke rit kan maken. Maar het zou zómaar kunnen ja dat je dochter en Jacob iets van liefde voor elkaar gaan voelen tijdens zo'n rit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Horen bij" zegt niets meer tegenwoordig;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Over mooie en verzorgde tuinen gesproken! Prachtig die blauwtinten, ook in je blogkop met maagdenpalm. Onze tuin kan ook wel wat regen gebruiken maar ik persoonlijk kan heel goed zonder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan ook wel zonder water maar het gras heeft het heel zwaar.

   Verwijderen
 5. Leuk dat je de auto een naam hebt gegeven. En een Jacob komt altijd weer terug naar huis. Het blijft nog wel eventjes droog zag ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jacobus is de middelste naam van manlief. Fijn dat hij altijd weer naar huis komt.

   Verwijderen
 6. Wat een mooie tuin... En nog iemand die haar auto een naam heeft gegeven. Soms wordt daar wat vreemd over gedaan.. .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik sproei en sproei en sproei ...... Tot nog toe met regenwater, maar geen idee hoe vol dat vat nog zit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier sproeien we niet. Want dat zou met kraanwater moeten en dat vind ik toch wel van de zotte. Er is vanaf morgen een sproeiverbod voor boeren, dus we doen solidair. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk als de boel weer zo mooi is geschilderd en inderdaad dat zandpad ook maar een beetje meesproeien. Al zou een buitje regen juist dan een uitkomst zijn.
  Fijne dag vandaag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ziet jullie tuin er prachtig uit! Met liefde onderhouden, dat zie je wel. De planten zullen wel dorst hebben in die hitte.
  Het wordt bij jullie alleen maar mooier met de winter- en nu de zomerschilder. Alles weer fris in de lak.Wat minder verkeer zou idd fijn zijn. Een regenbui is hier ook erg welkom. De enige plant die wij hebben loopt nog net niet naar de kraan.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke tuin met al die hortensia's! Maar droog is het wel inderdaad...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is het sproeien beslist waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bijna overal hangen de hortensia's slap. Ze hangen ook zo vol met enorme bloemen. Best jammer dat hangen maar je sproeit alsmeenngekmen de volgende dag is het weer zover.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Voor de tuin zal het geen kwaad kunnen een flinke regenbui. Liefst 's nachts dan maar. Ja het is in mijn tuin ook heel erg droog moet elke avond wel sproeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh Marja, je tuin moet een plaatje zijn in zijn geheel! Zo heerlijk dat jullie dat allemaal voor elkaar hebben gekregen én dat je er zo van kan genieten! Liefs uit zonnig Zeist! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je tuin is prachtig Marja! Hier sproeien we ook (geen kraanwater, we hebben een pomp) vooral het gras en de hortensia’s, dat zijn echte natnekken.
  Leuk dat de auto een naam heeft, ik noem de mijne de gouden koets, maar dat komt door de kleur ;-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook geen kraantjeswater maar grondwater via de pomp.

   Verwijderen
 17. Wat lief ja dat Jacob ook op vakantie mocht ;-)

  Vorige week dacht ik toch heel even dat jij in Assen was..... bij het stoplicht stond een mercedesbusje voor me van een garage uit Ravels... klein wereldje of neit dan?

  Ja die regen is inderdaad welkom... sinds gisterenavond al behoorlijk wat gevallen inmiddels, de temp koelt aardig af... heerlijk dit

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een bloemenpracht.
  Ja, gelukkig kregen we ondertussen een klein slokje, maar alles ziet er toch al en beetje rossig uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja ik zie er naar uit, zo'n dagje lekker regenen. Mijn gazon is zo droog.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Toch jammer dat het beroep schilder al gehad hebt bij de limericks;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.