Afgekickt

Na alle ziekenhuisopnames ben ik van een paar verslavingen verlost. De sigaar staat op nummer 1. Mijn manie om iedere zaterdag de cryptogrammen uit dagbladen te printen en op te lossen staat op nummer 2. Maar nu het tuinseizoen is losgebarsten merk ik eens te meer dat bloggen eigenlijk ook al maanden geen verslaving meer is. Soms voelt het zelfs als een verplichting.

Natuurlijk verdwijnt mijn blog niet en houd ik niet helemaal op met schrijven. Toch zullen er veel minder logjes verschijnen en ga ik ook veel minder reageren op andere blogs. Zo nu en dan een zwijmel of limerick, maar niet iedere zaterdag en zondag. Is er belangrijk nieuws dan zal ik jullie op de hoogte houden.

Knuffel uit Vlaanderen.

23 opmerkingen:

 1. Heel goed dat je minder gaat bloggen. Ik merk ook dat het een verslaving begint te worden, vooral het lezen bij anderen. Het kost zoveel tijd en er zijn nu iid zoveel andere dingen te doen. Happy summier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gevoel te willen doen wat goed voor jou (jullie) is moet je volgen. Er zijn nog veel meer belangrijke dingen in het leven dan bloggen! Geniet van het mooie weer, jullie mooie tuin en alles waar je waarde aan hecht! Liefs <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelijk heb je Marja, het mag geen verplichting zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral als het tuinseizoen weer is geopend (hahah...eigenlijk het hele jaar) is het zonde van je tijd om binnen te zitten. En al helemaal als het als een verplichting gaat voelen. Goed dat je afgekickt bent. Het leven is te kort om allerlei moetjes te handhaven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De eerste verslaving die verdwenen is dat is de beste .En bloggen is leuk maar moet niet verplicht voelen .Ik reageer ook niet altijd bij iedereen .Geniet maar lekker van het tuinseizoen en blog alleen als je er zin in hebt .Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geen definitief afscheid, maar toch bedank ik je hierbij voor alle leesplezier en het contact dat wij hadden. Je blijft in de leeslijst staan dus als je in de lucht komt zie ik dat vanzelf. Ik wens jou en Robbert een heerlijke zomer. Oprecht blij dat het je goed gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je niet definitief verdwijnt. MAar verder best logisch ook. Bloggen is toch ook een beetje uit geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pffff.... ben blij te lezen dat je niet helemaal stopt! Goed dat je een stapje terug doet. En gaat genieten van alles. En dat is genoeg. Ik hoop wel dat je nog af en toe eens voorbij komt.
  Maar ik ben blij dat het goed gaat.

  Liefs en een dikke knuffel, Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed dat je van verslaafd voelende zaken afstand hebt genomen. Kiezen wat echt belangrijk is, helemaal goed. We kunnen op andere manier contact blijven houden hoop ik. Geniet van de dingen waar je zelf achterstaat.
  Liefs, Erka

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De nicotine verslaving zal echt niémand missen denk ik dus dat is zeker een felicitatie waard. Cryptogrammen staan bij mij sinds de dood van Marion bij mij ook op een veel lager pitje en als je er eenmaal een beetje uit bent zoek je het niet meer op dus dat snap ik.
  Bloggen mag nooit als een belasting voelen, jammer dat je gaat minderen maar gelukkig blijf je nog iéts doen. Ik blijf je natuurlijk gewoon in mijn linken rondje meenemen dus zal geen logje van je me ontgaan;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed zo Marja, vooral dan van dat roken!
  Ik blog ook minder, misschien wel een stop inlassen, er staan andere dingen op stapel!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. heerlijk al de verlossingen... ik ken het gevoel en weet dus hoe goed het doet. Goed bezig meissie!

  Geniet van wat je gelukkig maakt de rest is bijzaaak.


  Knuffel terug

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed bezig... Wat een afgekick... !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Verplichtingen moeten geschrapt worden, zonde van je tijd. Wel een beetje jammer voor ons, lezers. Geniet van de familie, de tuin, je teruggewonnen kracht. Kortom geniet van het leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tja, nu moet ik óók nog afkicken, géén lekkere gouden oude vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik begrijp je Marja, ik heb in de lente ook het gevoel dat ik nu liever met andere dingen bezig ben - en ook moet zijn. Volg gewoon je hart. Het moet ontspanning blijven. Lieve groet X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik herken dat gevoel. Van nu moet ik wel even blogs lezen en reageren. Misschien inderdaad ook wat minder gaan bloggen een optie al vind ik zo nu en dan even zo 's avonds wat van me afschrijven wel lekker, wie er dan ook wel of niet reageert. En inderdaad de zomertijd ga ik ook liever de tuin in of met de fiets op stap.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. zwaai zwaai, ik zie je wel zitten daar in je hoekje in de tuin, heerlijk nu hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dank voor jullie begrip. Zwaai zwaai terug. Ik geniet van de tuin en van al onze kleine buitenklusjes. Alle dagen feest. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat begrijp ik.Laat maar lekker los en denk vooral aan jezelf en je herstel. Hou je goed Marja!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Deze conclusie hebben wij jaren geleden al getrokken. Het bevalt ons prima!!
  Sterkte met het afkicken. Groeten vanuit een zomerse lente in Los Boliches.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Kan ik me helemaal voorstellen. Gewoon lekker doen wat voor jou goed voelt........ en, het belangrijkste is dat jij je goed voelt :-)
  Dat ernaar je des te meer als je je eens een tijdje niet goed voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Die eerste verslaving kwijt te zijn moet natuurlijk heel fijn zijn. En ik vind het fijn om af en toe hier te lezen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.