Alle Boogjes verzamelen!

Morgen komen onze kinderen naar Ravels. Ieder neemt een gerechtje mee en Robbert zorgt voor twee soorten soep. We houden het overzichtelijk en verwachten het kwartet rond 4 uur. Na het eten zullen ze rond achten weer op huis aan gaan. De een naar Maastricht, de ander naar Nijmegen en twee stuks naar Tilburg. Ze willen mij niet te veel vermoeien.
Eerder was dit niet te plannen, want oudste zoon zat rond de 25ste zomaar even in Turkije en onze politiezoon zat net als zijn partner volgeboekt met onregelmatige diensten.

Mijn voeten slinken gestaag en bereiken bijna hun vroegere model. Dat zou mijn mobiliteit in de komende weken enorm moeten vergroten. Ik verheug me erop. Dan kan ik een beetje beginnen met de opbouw van mijn conditie. Nu mag ik niet eens buiten gaan staan. ‘k Zou zomaar kunnen wegwaaien.

De huisarts liet woensdag weten dat ik helaas de twee bloedverdunners per dag moet blijven slikken. Mijn hart klopt niet regelmatig en het risico van klontervorming is te groot.

De kilo’s vliegen er nog niet aan, maar ik doe enorm mijn best om goed te eten. Echt waar!

Vanmiddag even naar de kapper om de warboel van peper en zout enigszins te laten fatsoeneren. Ik lijk nu Catweazle wel.

Verder moet ik werken aan een stuk vertrouwen in de toekomst en in mijn lijf. Dat lukt nog niet zo goed. Ik raak regelmatig in paniek en ben bang en onrustig. Een pilletje helpt wel, maar ik wil het ook zelf kunnen.

We zijn intussen al overgestapt op ander stomamateriaal in verband met lekkages. Die kunnen we er echt niet bij gebruiken. Het hele gedoe is al ingewikkeld genoeg. Nu gaat het al weken goed. Ook ‘s nachts.

Jullie reacties blijven hartverwarmend en doen ons enorm goed. Stapje voor stapje gaan we het nieuwe jaar verkennen met alle mogelijkheden en uitdagingen.

15 opmerkingen:

 1. Een reactie zoals we van je gewend zijn: realistisch, en doorspekt met humor. Je bent op de goede weg Marja, gelukkig gaat het telkens een stukje beter. Heb vertrouwen in de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is al een hele vooruitgang, toch? Natuurlijk maakt het je onzeker, je lichaam is niet meer het vertrouwde, maar de kern blijft en je ziet dat je herstelvermogen hebt. Gelukkig heb jij je eigen Touchwood. Veel,plezier met het nageslacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig een paar uurtjes de familie bij elkaar.Fijn dat de voeten weer gaan slinken en ik hoop dat het vertrouwen in je lijf en toekomst weer snel terug komt .Je hebt heel wat te voorduren gehad en dat kost tijd om te herstellen ,maar je bent een heel sterke vrouw !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik dacht al wat doet die Catweazle foto nou in je logje.. Hoop dat je voldoende bent gefatsoeneerd om je kinderen onder ogen te komen ;-)
  Dat je nog niet voldoende vertrouwen hebt in je lijf snap ik wel hoor! Het heeft je aardig in de steek gelaten, maar je hebt gevochten en bent nu een eind op dreef, de goede kant op. Doe het rustig aan lieve Marja, niet teveel tegelijk willen, maar ja als je niet kunt dan lukt dat sowieso nog niet!
  Ik wens jullie met jullie hele gezin een supermooie dag toe en een voorspoedig 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat fijn hier een voorzichtig positief logje te lezen. En vandaag in het beste gezelschap wat je je wensen kunt. Geniet ervan. En dat 2018 maar weer gewoon helemaal jouw jaar (en dat van Robbert) mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig, wat een goed begin van écht herstel. Nee natuurlijk rammelt er nog van alles iédere stap voorwaarts is er één! Eetlust komt vanzelf als je weet meer energie hebt om te bewegen.
  Natuurlijk vertrouw je je lichaam nog even niet helemaal, het heeft je immers lelijk in de steek gelaten vorig jaar! Maar je schrijft zoals je bent, geen overdreven opgewekte verhalen maar "de werkelijkheid" en gelukkig is die werkelijkheid toch al stúkken beter dan 2 manden geleden. In ieder geval is al een tijdje aan je reacties te merken dat "je hoofd het weer doet" niet onbelangrijk lijkt me.
  Ga genieten van het hele spul even bij elkaar, wat fijn dat het kan. Niet schrikken als je kapot bent als ze naar huis zijn, lijkt me meer dan normaal in jou geval. Heel veel plezier en maak je niet onnodig moe,om maar eens een variant te gebruiken" kijken kijken niet koken" ben blij voor je XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat moet ik nog toevoegen aan al die lieve woorden van medebloggers. Geniet van je kroost. Zondag weer voorzichtig opladen, want dat het energie kost lijkt me logisch. Blij voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellig blogje weer. Super dat iedereen er is vanmiddag, dat zal je vast goed doen. Ik hoop van harte dat het nu de goede kant op blijft gaan. Dat heb je wel verdiend. Heel fijn weekend en morgen lekker uitrusten en nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoop dat jullie een fijne middag hebt met alle kinderen en aanhang. Fijn dat je je lichtelijk beter voelt. Heftig allemaal. Good gaon (is Twentse beterschapswens).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat het vooruitgang in zit... x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Klinkt al een heel stuk positiever! Mooi begin van het nieuwe jaar. Je bent het antwoord op mijn mail al voor, haha. Gezellige uurtjes met je familie!!
  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je klinkt al zoveel beter dan een aantal weken geleden! Als je eenmaal een beetje vertrouwen krijgt in jezelf en je situatie, wordt het daarna vanzelf groter. Niet ineens teveel van jezelf verwachten maar dat doe je gelukkig niet. Je kinderen denken ook aan je welzijn. Ik zie alleen maar win-win!
  Marja, absoluut níet wegwaaien. Dat vinden wij niet goed.
  Liefs en een knuffel ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Blij te lezen dat er schot in de zaak zit. Ik begrijp je gevoelens van onmacht en verlies van vertrouwen in je lichaam. Maar dat komt goed. Dat heeft zijn lange tijd nodig. Ik wens je veel sterkte en goede moed en duim verder voor een voorspoedig herstel. Lieve groet X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ben al weer laat natuurlijk met mijn reacties. Maar Marja ik hoop echt dat er voor jou in het nieuwe jaar vooruitgang komt en je weer wat meer dingen kan doen. Heel veel sterkte er mee en respect voor je kracht en doorzettingsvermogen al zal je inderdaad best regelmatig angst en onzekerheid voelen. Het is ook niet niks wat je allemaal heb moeten doorstaan. Gewoon Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Marja ook van mij een late reactie ;-)
  Blij te lezen dat het beter met je gaat al gaat het jou natuurlijk veel te langzaam.
  Stapje voor stapje hoop ik dat je je steeds wat sterker zal voelen.
  Hou vol!
  Liefs Petr@
  X

  BeantwoordenVerwijderen