Onze geadopteerde schilder

Sinds vorig voorjaar is er regelmatig een vaste klusser in onze buurt. Een gepensioneerde plaatsgenoot hielp sinds mei al met het opknappen van de jachthut na de isolatie van het plafond.

Vervolgens is hij gestart met het schilderen van de buitenboel en naarmate de seizoenen wisselden verkaste hij naar binnen. Nu werkt hij dus al enige weken in de eetkamer en keuken.
We houden straks even pauze tussen de feestdagen en in januari gaat hij aan de woonkamer beginnen.

Alle restanten van ons rokersleven worden weggepoetst. Ook de gordijnen worden door de stomerij onder handen genomen. Het is een heerlijk gevoel om zo positief met onze directe omgeving bezig te zijn. Schilderijen, klok, tv, lampen en andere verdwaalde troep worden opnieuw kritisch bekeken en alleen het onmisbare krijgt een nieuwe plek aan muur of plafond.

Zodra hij weer met de buitenboel verder kan zal hij dat vanaf april wel doen. Voorlopig hebben we geen kind aan hem. Hij verzorgt zijn eigen natje en droogje en past zich naadloos aan ons ritme aan. Zijn medeleven is hartverwarmend. Jan, je bent een blijvertje.

19 opmerkingen:

 1. Heerlijk als je huis zo opknapt .Het scheelt heel wat schilderwerk als er niet meer gerookt word merken wij ook nadat we gestopt zijn .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn, joh! Sinds wanneer zijn jullie gestopt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh wat heerlijk zeg! Wat zal het straks allemaal lekker fris zijn en opgeknapt. Fijn hoor, iemand die zich aan kan passen aan jullie ritme en lekker zijn ding doet! Die moet je niet meer wegdoen hoor... ;-)
  Een heerlijk positief logje dit! Mooi! Liefs XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er al lekker fris uit! Goed van jullie om het groots aan te pakken. En met zo'n gouden mannetje is het ook nog prettig samenwerken. Heel blij met zo'n optimistisch berichtje. Dadelijk in het nieuwe jaareen schone lei en huiskamer.
  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk nou, een berichtje tussendoor, dat lijkt me een goed teken. Ik had met je te doen toen je vertelde over de winterschilder, maar met zo'n relaxte man lijkt me dat geen straf. Met een opgefrist huis het nieuwe jaar. Dapper voorwaarts.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fantastisch zulke handige kiesmannen. Het lijkt vaak of het vanzelf gaat. Problemen opgelost en alles ziet er weer spin en span uit. Nog even en jullie zijn weer als nieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lenteschilder, zomerschilder, herfst- en winterschilder in 1.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je omschrijving doet me aan mijn vader denken. Die kluste zijn hele leven bij familie en bekenden. In zijn vrije tijd dan, want hij werkte als meubelmaker. Wat hij zag, maakten zijn handen. Hij zou het nog steeds graag doen maar hij kan het niet meer.
  Heerlijk om straks weer een schoon, opgefrist huis te hebben. Dankzij een klusser met gouden handjes!
  Liefs en een knuffel ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zó'n "adoptie Jan" wil ik ook wel, wat heerlijk voor jullie. En ja, je ziet nú natuurlijk pas hoeveel gele drab roken achterlaat in de gordijnen en op de verf.
  Koester Jan hé, dit soort mannen moet je met een kaarsje zoeken.
  Wat ik óók heerlijk vind is dat je er stiekem weer een extra logje tegenaan gooit,lijkt me toch een heel goed teken! Blij voor je op alle fronten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat mooi dat je zo iemand getroffen hebt. En inderdaad dat roken, had ooit bij mijn zus haar plafond en muren geverfd en drie jaar later en zij en een rokende vriend en nog een rokende bonusdochter met vriend maakte dat alles na drie jaar al weer bruin was. Nadat ze het zelf weer opnieuw geverfd hadden roken ze tegenwoordig buiten dat is wel te zien ook. Goed dat je het nog steeds volhoudt, zeker met die longtoestanden beter dat je al gestopt was.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super goed dat je gestopt bent! En wat een lieve schilder. Om te koesteren.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk he, om het te laten doen! En het knapt zo mooi op.
  Wij hebben ook vorig jaar de buitenboel laten schilderen (voor het eerst) en dat beviel zo goed dat we onlangs ook het toilet hebben laten doen.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En kan dit ook nog, Harry?


  om de korte dagen te vullen op lege uren
  zinvol de tijd te verdrijven
  zullen sommigen altijd bezig blijven
  vaak veel langer bij jou dan bij de buren


  Lenjef :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De handige Harry, Marja. :)

  https://www.ensie.nl/anw/handige-harry

  Lenjef ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja, natuurlijk. De onze heet Jan en is wel handig.

   Verwijderen
 15. Zo’n goede kracht is een grote zegen. Terecht een mooi blogje waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. I enjoyed over read your blog post.
  Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
  I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
  ผลบอล

  BeantwoordenVerwijderen