Bijpraten

Zoals ik jullie beloofd had volgt hier een follow-up van mijn laatste bericht.

De antibiotica die werden toegediend hadden volgens de artsen niet het gewenste resultaat.
Op mijn aandringen werd er dan toch besloten om contact te leggen met de chirurg die de stoma had aangelegd, de cardioloog die de zware bloedverdunners had voorgeschreven en de uroloog waar Mar van het begin af aan onder behandeling was.

Nou, gisterenmorgen was het zover! Vier specialisten die de koppen bij elkaar staken omdat ze ook wel inzagen dat ze op een heilloze weg bezig waren.
Mijn meisje wist niet wat haar overkwam! De bloedverdunners werden afgeschaft, een bloedtransfusie toegediend en medicatie om het bloed te verdikken.

En toen kwam de aap uit de mouw! De arts kwam na dat beraad naar haar toe met de mededeling: "  Morgen (donderdag) gaan we 2 bypasses bij de nieren aanleggen naar de stoma om de afvoer van vocht te verbeteren" Dus.... wéér een operatie.

Vanmorgen, na nog een transfusie, om 12 uur naar de OK. Om een uur of 3 ben ik naar het ziekenhuis gegaan en hoorde dat ze van de OK af was en binnen 45 minuten naar haar nieuwe kamer (305) gebracht zou worden.

En ja hoor daar werd mijn meisje, duf als een konijn, naar de kamer gebracht. Heerlijk, die glimlach toen ze me zag! Toen ze weer een beetje bij kennis kwam vroeg ze me om te kijken of het 2 extra stomazakjes erbij waren. Gelukkig kon ik zeggen dat de omleidingen intern waren aangelegd want er was niets anders te zien dan 2 pleisters. (Onvoorstelbaar knap de techniek vandaag de dag) Wat een opluchting. Geen extra zakjes!

De chirurg vertelde ons dat alles, ondanks alle interne problemen bij haar, prima verlopen was. Dat hij gelijk had bleek wel uit het feit dat ik nog nooit zoveel vocht had gezien en verwijderd in zo'n korte tijd.
Kortom, even weer een heftige tijd maar met een, voor nu, goede afloop. Nu weer de bacterie bestrijden. We gaan er voor!!

En oh ja, onvoorstelbaar hoeveel kaarten, mailtjes en reacties mijn meisje heeft ontvangen van jullie! Hartverwarmend. Ze geniet er enorm van.

Beste bloggers, ik hoop dat ik vanaf nu weer positieve berichten kan laten horen want één ding is zeker. Mijn meisje vecht er hard voor ondanks alle tegenslagen.

Lieve bloggroetjes,

Robbert

20 opmerkingen:

 1. Allemachtig Robbert, wat goed dat je hebt aangedrongen op een oveleg met alle specialisten die Marja behandelen en hoe nodig dat bleek te zijn. Weer een ingreep en hopelijk met goed resultaat. Dapper voorwaarts. Ik wens jullie sterkte en alle goeds!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je ons even komt bijpraten maar wat ingrijpend allemaal weer. Gelukkig is aan de toon van je bericht te horen dat Marja in ieder geval weer een beetje zichzelf is, hartstikke ziek natuurlijk maar toch, ze glimlacht weer. Ze verdient natuurlijk al die aandacht meer dan dubbel want wat een beroerde tijd moet ze, en jij natuurlijk op een andere manier ook, doorheen. Heel veel sterkte maar weer voor jullie allebei. liefs Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat moet het geweest zijn, de oorzaak van het oedeem en het zo beroerd voelen. Gelukkig dat er nu reddend is ingegrepen. Ik wens en hoop dat Marja nu per dag opknapt en snel weer haar sprankelende zelf kan zijn, thuis. En dat jij, Robbert, weer kan genieten van de 'oude'Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je voor de update, daar kijken we toch elke dag naar uit.
  En heel fijn te lezen dat er nu betere berichten zin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig er is weer hoop dat het goed komt. Zelf een overleg plannen met de artsen, jammer dat ze het zelf niet verzonnen hebben. Maar het is goed gekomen en de actie erop lijkt succes te hebben. Wens haar veel beterschap en hoop dat ze nu snel naar huis kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jee oh jee, ik hoop van harte dat vanaf nu alles bergop gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat heerlijk om te lezen dat ze de oorzaak van dat oedeem gevonden hebben. Goed dat je op je strepen stond Robbert. Meedenken is zo belangrijk! Mooi en heel fijn dat de operatie achter de rug is. Geen bericht was dus toch goed bericht, uiteindelijk dan. Hopelijk knapt ze nu eindelijk op en kan ze spoedig naar huis om verder te herstellen!
  Lieve Marja, heel veel beterschap gewenst, ik geef je hierbij een hele dikke knuffel (geen halve dus ;-) )
  Veel liefs en sterkte voor jullie beiden!!! XXX
  Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jemig!!

  Ik zou zo graag kunnen toveren maar helaas ... ik heb enorme bewondering voor jullie doorzettingsvermogn en de kracht om toch telkens weer die glimlach op het gezicht te kunnen leggen.

  hartstikke veel allerbesste wensen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ben ik blij dit te lezen; dat er een oorzaak was voor het beroerd voelen en dat er door een team artsen naar gekeken is en gehandeld. Maar het meeste nog met die glimlach.
  Robbert geef haar een dikke knuffel en jezelf ook maar want je bent een echtgenoot uit duizenden zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat doen jullie dit samen goed! De weg omhoog uit het dal lijkt nu wel te zijn ingezet en we hopen dat Marja zich nu ook snel beter gaat voelen. Beste wensen voor jullie alletwee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel fijn dat je ons weer op de hoogte brengt. Zat steeds te kijken op het blog of er al positief nieuws was. Ongelooflijk dat door jouw kordate optreden jullie weer een stap voorwaarts zijn gekomen, ondanks de ingreep. Nu die bacterie nog om zeep helpen, hoop dat ze haar niet te vroeg naar huis sturen, maar heel goed monitoren. Sterkte en herstel!!
  Liefs, Erka

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn om deze update te lezen. Ik hoop dat het nu snel beter zal gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig dat je ons weer op de hoogte brengt. Ze is veel in mijn gedachten. Wel schrikken dat ze weer geopereerd is. Maar ik hoop dat ze nu snel opknapt.In het ziekenhuis kunnen ze goed op haar letten. Kordaat optreden van jou Robbert. Fijn om te lezen.
  Wil je haar de groeten doen en een dikke knuffel?

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Artsen zijn specialisten, die het beste willen voor elke patiënt, maar ze hebben het allemaal ontiegelijk druk met zoveel patiënten en zoveel bezuinigingen op de zorg. Knap dat je dat overleg hebt georganiseerd, Robbert! Marijke en ik leven met jullie mee, en we wensen jullie het allerbeste!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Robbert dank je dat je ons weer op de hoogte bracht
  Marja ik heb zoveel aan jou gedacht
  je klimt uit een diep dal
  berg af berg op
  nog even en je bereikt de top
  lieve groetjes voor jullie beiden.
  daar duimen we voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Steeds kwam ik even neuzen om te kijken of er al nieuws over Mar was en ja, gelukkig.
  Allemachtig...weer geopereerd. Maar: het "lek" is boven. De operatie is goed gegaan. Nu de klote-bacterie nog aanpakken. Ik hoop echt, écht dat dit het allerlaatste is wat haar dit jaar nog te wachten stond, want je zal het allemaal maar op je bordje krijgen.
  Ik brand een kaarsje voor jullie allebei...
  Heel veel liefs, beterschap en sterkte ♥♥♥

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is weer zwijmeldag, en dus kom ik even langs. Ik wens Marja een goed herstel van alle complicaties! Dank Robbert, dat je ons op de hoogte houdt. Ik wens jullie sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat lief dat je iedereen hier zo op de hoogte houdt. Ik hoop zo intens dat het vanaf nu beter mag gaan. Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen