Jullie kunnen de boom in


26 juni beuk links
26 juni beuk rechts
Die opdracht gaven we aan Totaalboom Brabant nadat de baas langs was geweest om offerte uit te brengen en we een deal sloten. 
Zodoende kwamen er dinsdagochtend drie mannen naar ons Vlaamse honk. Eentje had zijn eigen hoogwerker meegebracht en de andere twee sleepten een versnipperaar achter zich aan. De man in het bakje ging in de linkerbeuk tekeer, terwijl het klimwerk in de rechterbeuk een klus was voor beide alpinisten.
We kwamen ogen tekort. Met enorme vaart vlogen ze de bomen in en leverden een vroegtijdige herfst zonder veel lawaai. De herrie kwam later terwijl alles versnipperd werd. Tenslotte werd de tuin schoon geblazen.Hier nog een zoekplaatje:

 
Wij zijn zeer tevreden met het resultaat. 

14 opmerkingen:

 1. Yep, ik heb de snoeier nog nét kunnen vinden, wat een práchtige rode beuken, met die twee zou onze hele tuin overdekt zijn';-)( waarschijnlijk met één al) Wel flink wat onderhoud natuurlijk maar gelukkig hoeven jullie niét zelf de boom in!
  Het is gwoon verstoppertje spelen in die bomen, dapper volk hoor die snoeiers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die klimmers hebben echt een alpinistenopleiding gevolgd. Stoere kerels hoor. We zijn heel blij met hun actie. De vorm is veel mooier en de helft van de takken en het blad is verwijderd, waardoor er meer lucht en ruimte is.
   De beuk met meer stammen is ook nog verankerd. Op 2/3 van de hoogte is een kabel gespannen om twee delen bij elkaar te houden in geval van zware storm.

   Verwijderen
 2. Tjongejonge wat een klus zeg!
  Fijn dat het allemaal goed is gegaan! Hij is wel prachtig hoor..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed hoor dat je hier aandacht aan hebt besteed. Zeker ook die verankering.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De boomcoiffeur! Mooi en inderdaad meer ruimte en lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige bomen! Ziet er goed uit.
  Hier zag ik dat onze 27-jaar oude es de beruchte schimmelziekte heeft. Helaas pindakaas, dat wordt rooien ..... :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie keken met die bomen van kerels de kat lekker vanaf het terras uit de boom. Goed bezig zeg! Als bomen beginnen te hinderen in een tuin, hopla naar de kapper. Groot gelijk niks zonde.Onze 130 jaar oude hulstboom was zo'n grote parasol geworden, er kwam zoveel rotzooi uit, het was zo donker geworden binnen, dus Ron heeft hem vorige week in de hitte totaal geknot. Heerlijk. Zie weer lucht!
  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat dapper van hem. Heb je ook foto's gemaakt van voor en na de snoeibeurt?

   Verwijderen
 7. Nee, niets tegen te doen. Schijnt dat 4/5 van alle essen ziek is .....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo dat zijn me een klussen zeg maar het is mooi opgeknapt die bomen zo. Wat een enorme bomen zeg maar goed dat je dat zelf niet hoeft te doen. Ieder zijn vak.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zag de snoeier gelijk :-) Die boom is mooi opgeknapt zeg!! Net als een kappersbeurt voor ons heeft een boom dat soms ook eens nodig.

  BeantwoordenVerwijderen