Tuinklussen

De tuinman heeft niet stilgezeten. Eerst bevrijdde hij ons van een eik en een slangenden die naast ons huis stonden. Buuf blij, wij blij.
We zagen ze nauwelijks maar we hadden wel veel last van al het blad en slijmerige vruchten. Bovendien werd de eik te groot voor de plek waar hij spontaan was gegroeid. Knabbel en Babbel zijn jaren geleden een eikeltje vergeten op te graven.Nu de daken zijn ontmost en het gootwerk is vervangen, mocht Luc het nieuwe gras in de zijtuin komen leggen. Langs de rand staan al wat nieuwe planten, zoals een sneeuwbal, prunus, skimmia, brem en krentenboompje. We voegen binnenkort nog een laurierkers toe bij de hoek met de oprit voor de grasmaaier en dan zijn we tevreden.


Wie eerdere werkzaamheden aan de zijtuin heeft gemist, kan hier en hier nog terugblikken.

15 opmerkingen:

 1. Het is een prachtig bezit zo'n grote tuin maar potdorie, wat zit er een hoop werk in!
  Jammer,jammer, jammer, dat je niet hier om de hoek woont, dan had ik je van de het "hout" af kunnen helpen, ik ben zó opofferend als mensen in de "rommel" zitten. ;-)
  Laat het voorjaar nu maar komen, je bent er klaar voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig heeft Luc zelf het hout meegenomen. Wij hadden geen zin in klieven en we steken de open haard maar een paar keer per jaar aan.
   Wel lief dat jij je hebt aangeboden.

   Verwijderen
  2. Wéét je toch, ik ben een onbaatzuchtige goede ziel (onze open haard gaat ieder weekend aan zolang het koud is maar dat speelt écht geen rol hoor bij dit aanbod ;-) )

   Verwijderen
 2. Ziet er goed uit. Jullie hebben wel een flinke lap grond te verzorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1400 vierkante meters. Maar veel laten we doen. Alleen maaien, wieden en blad harken doen we zelf.

   Verwijderen
 3. Ziet er weer toppie uit! In ieder geval ook onderhoudsvriendelijker en dat is veel waard met zo'n lap grond.. Fijn die griezelige slangenboom weg. Bij ons staat er een berkenboom op de lijst van weghalen. En de 120 jaar oude hulstboom moet echt naar de kapper. Althans kapper komt aan huis, haha.
  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, 120 jaar oud? Dat wordt een knappe snoeibeurt.

   Verwijderen
  2. Een hulstboom zie je zelden. We, gaan hem of haar knotten zoals een wilg. De enorme paraplu van bladeren maakt het zo donker in huis. En al die prikbladeren op het gras brr.

   Verwijderen
 4. Het wordt mooier en mooier. Een verstandige beslissing om de tuin aan te pakken. Jullie hebben eer van jullie plan en aanpak!
  Lieve groet ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een klussen zeg om te doen, maar gelukkig hoefde je niet alles zelf te doen. Ging de planning afgelopen woensdag wat beter in het ziekenhuis?? Hoeveel keren moet je nu nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het duurde een half uurtje. De spoeling wordt pas aangemaakt als ik me heb gemeld. Ik ben nu op de helft, dus nog 3x.

   Verwijderen
 6. Netjes! Zal heel wat schelen in onderhoud. Als ik hier niet uitkijk staat de tuin vol met (aanvankelijk heel kleine) eiken, beuken en walnotenbomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een grote tuin is heerlijk, maar mensen vergeten dat je veel tijd kwijt bent aan onderhoud. Tenzij je de tuin helemaal betegeld natuurlijk :) Fijn te lezen dat de ziekenhuisbezoekjes nu korter duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het allemaal zo mooi wordt! Je zit (deed je al hoor, maar nu helemaal) in de zomer keurig bij in de tuin. Maar wat een werk toch.. ik moet er echt niet aan denken.
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O Marja... toch een beetje spijtig van die eik... maar ja... als hij in de weg stond... een oude boom kan je ook niet gaan verplanten hé.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.