Operatie waterlelie

Van vrijdag op zaterdag logeerde dochterlief bij ons. Heel gezellig en het kwam ook nog eens heel gelegen. Vele handen maken licht werk.

Omdat Robin zijn vijver gaat opdoeken waren er de afgelopen weken al twee grote koi's naar Ravels verhuisd. Per koi een autorit met een gesloten krat water. Nu was de waterlelie aan de beurt. Een loei zwaar ding.

Dus reed Robbert met haar naar Tilburg, waar intussen ook jongste zoon klaar stond om zijn spieren te tonen. Het is ze met hun vieren gelukt om de plant uit het water op een zeil te sjouwen en vervolgens in onze kruiwagen door het smalle steegje naar de auto te rijden.
Ronald reed met vader, zus en plant mee terug naar ons om ook bij het lossen te kunnen helpen.
 
Al met al een super prestatie. Gelukkig maakte Barbara hier kiekjes van en stuurden wij later de foto's van de getraumatiseerde lelie naar hun terug. Hij drijft nu rustig in onze vijver.

Je hoort die koi's denken: “Jemig, dachten we eindelijk van die plant verlost te zijn, drijft hij wéér boven onze hoofden.”
14 opmerkingen:

 1. Wat een gedoe he? Maar het wordt wel mooi in de vijver, als hij zo meteen bloeit.
  Hier hebben we een prachtige rose waterlelie, maar hij wordt veel te groot. Nu zit er ergens ook een lek in de vijver dus in het voorjaar gaat de hele boel leeg en wordt de vijver hersteld. Nou, die waterlelie kan dan zijn lol op, want hij wordt op zijn minst gevierendeeld!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was een hele klus en gelukkig was er genoeg hulp .Nu hopen dat de Lelie prachtig gaat boeien ,ik vind ze zo mooi !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit jaar zal hij niet meer bloeien. In de winter gaat hij vermoedelijk zinken en dan maar hopen dat hij in het voorjaar zo slim is om langere stengels te maken. Onze vijver is namelijk een stuk dieper dan die van Robin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jemig zeg wat een operatie! Maar in jullie vijver heeft hij voorlopig wel de ruimte!
  Zal duimen dat hij zijn best doet van de winter! En die koi's zijn ook prachtig. Als de reigers maar wegblijven, of zijn ze daar te groot voor?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie vijver, daar hebben ze de ruimte. Ik hou van waterlelies. Leuke actiefoto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vele handen maken licht werk. En ik zie zelfs lachende gezichten! Mooi hè, waterlelies? Dat zulke prachtige bloemen alleen in modder kunnen groeien. Als het eens zou kunnen, zou ik graag eens een foto van de koi karpers zien.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij horen ze alleen maar happen als we voer strooien. Het water is een soort oersoep. Maar er gaan nooit vissen dood, dus op een of andere manier is het wel een gezonde vijver. We gaan nog werken aan een nieuw filtersysteem. Die foto houd je tegoed.

   Verwijderen
 7. Maar voor zowel de lelie als de koi's is het toch een verhuizing naar een véél groter "huis", dat moet uiteindelijk toch een feestje voor ze zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Koi-karpers en waterlelies. ik ken ze beide. Maar als ik mag kiezen kies ik voor de waterlelies.
  Leuk zo'n mannenkarweitje te zien:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. staaltje mannenwerk dus.... gelukkig is alles goed gegaan... nu maar hopen dat alles de 'roof' van reigers overleeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk die reportage! Ken dat van die loeizware kluiten. Hebben wij met de lelies en lissen ook.
  Staat wel mooi aangekleed in jullie vijver. Gaaf met die grote koi's. Schijn je in een paar dagen zo tam te kunnen maken dat ze uit de hand eten. Zijn slimme vissen, de enige die dat aan te leren is.
  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dacht echt dat ik hier al op geantwoord had maar dat zal wel op FB zijn geweest. Ja ik heb vorig jaar ook een bak uit de vijver gehaald gevuld met planten. In stukken gezaagd en dan nog loeizwaar. Veel plezier met je waterlelie.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.