Dikke boeken

Weinig blogzin momenteel en helemaal verdwaald in dikke pillen vol exotische oorden en spannende avonturen.
De dames van de bieb kijken mij telkens verbijsterd na als ik met vijf keer zevenhonderd pagina's vertrek.
Tja, zij moeten werken en ik heb zoveel vrije tijd.
't Is niet eerlijk.

16 opmerkingen:

 1. Niet eerlijk, wel heerlijk, toch? Heb me de laatste dagen met dat mooie weer in de tuin geïnstalleerd en heb fijn zitten lezen. Lichte kost, maar ben nu wel klaar met Saskia Noort.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marja,
  Ik las gemiddeld 75 boeken per jaar. Niet allemaal van die heel dikke pillen, maar toch gemiddeld wel met 300 pagina's schat ik... Maar de laatste twee jaar komt er niets meer van, van lezen... Te druk met allerlei andere hobby's zeker...?
  Maar het komt wel weer, heb juist een boek gereserveerd bij de bieb waar ik hoge verwachtingen van heb...
  Veel leesplezier,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees me ook een slag in de rondte. Ik had me jaren geleden al voorgenomen wat meer licht werk mee te nemen uit de bieb en dat doe ik nu nog steeds. Ik probeer een redelijke mix te krijgen. Ook mijn lichte kost moet wel aan mijn norm voldoen trouwens, dus geen dokters of kastelenromans hier. Maar zoals Ferrara hiervoor ook al zei: op een gegeven moment ben je wel klaar met Saskia Noort en soortgenoten.
  Ik lees tegenwoordig ook graag biografieën van allerlei interessante mensen, dat is ook niet zwaar en lees meestal lekker weg.
  Nou Marja...lees lekker door en geniet ervan!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hun tijd komt ook nog wel Marja! Geniet er maar lekker van!
  En morgen gaan we weer zwijmelen jippieeeeeeee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ....leest lekker weg.....natuurlijk!
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk al die dikke pillen lezen ,ik kon mezelf er helemaal in verliezen .Ik ben heel voorzichtig weer begonnen met lezen en ik vind er de rust gelukkig weer een beetje voor ,echt heerlijk om weer te kunnen .Helaas werken mijn ogen een beetje tegen maar ik knipper dan maar wat extra om al de waasjes weg te werken haha .Er liggen weer twee romans van de Kringloop klaar .Tja het is nu eenmaal niet anders ,de een werkt om de ander zijn vrije tijd op te kunnen vullen ,stel je voor dat er geen bieb was !! En ook zij krijgen de tijd een keer hoop ik voor ze .Verder gewoon lekker genieten van je mooie boeken !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sinds ik blog kom ik gewoon niet aan lezen toe.Meestal mis ik het niet echt maar een enkele keer mis ik toch wel het helemaal in een boek verdiept zijn,. Heel ánders dan film kijken omdat je eigen tempo kunt bepalen én je eigen voorstelling kunt maken van alles dat je leest. Maar meestal mis ik het niet omdat we ,behalve het bloggen ook best nog vaak werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wilde dat ik me weer eens kon verliezen in een boek maar het komt er gewoon niet toe. Steeds weer wat anders maar moet het gewoon weer eens oppakken. Dit jaar voor het eerst van mijn leven mijn abonnement van de bieb niet verlengd. Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook lid van de bieb, maar van lezen komt niet veel terecht. Ik hou wel van lezen, net als mijn moeder. Maar die ziet zo slecht, dat lezen er niet meer in zit.
  Zij heeft nu luisterboeken en kan daar erg van genieten.
  Geniet van het lezen en de vrije tijd!


  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik lees erg weinig de laatste jaren, niet meer dan een à twee boeken per maand. Liefst thrillers, momenteel lees ik "Morten" van Anna Levander.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahhh lezen....heerlijk. Al ben ik geen veellezer, ik kan zo van een boek genieten. Ben nu bezig in 'De laatste liefdesbrief' van Jojo Moyes. Vond 'Voor jou' van dezelfde auteur prachtig. Laatst twee boeken verslonden van Wanda Bommer. Geen dikke pillen, maar ik vond ze heel goed geschreven!!! Wat voor genre heeft jouw voorkeur?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lees veel thrillers, detectives, historische romans, avonturen van pioniers in andere werelddelen en soms een chicklit.

   Verwijderen
 12. 3500 bladzijde per week??
  Lezen, mmmm! Al 55 jaar lid van de bieb, zou niet zonder kunnen, ook al heb ik sinds kort een e-reader. Vind een echt boek toch lekkerder lezen. Maar een e-reader is handiger om te lezen, zeker in bed.
  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat red ik niet per week. Maar ik kom zeker aan de 1000. In bed lees ik nooit. Ik zit gewoon op de bank met een boek op schoot.

   Verwijderen
 13. 1000 per week! Daar kan ik niet tegenop. is meer dan 170 bladzijden per dag. Geniet ervan.
  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is veel. Ik hou ook van lezen - lees sowieso elke avond in bed - maar 5 boeken haal ik bij lange na niet. Niet in een week en misschien ook niet in een maand. Zelfs niet op vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen