Brief 13

Hallo Novelle,

Mooie score voor die vier euro. Ik koop de laatste dertig jaar geen enkel boek meer. We hebben er juist honderden geloosd richting kringloop. Als het niet te leen is, lees ik het niet. Haha. Ik hoor graag wat je van die boeken vindt, dan ga ik de bieb benaderen.

Ik kan me helemaal vinden in jouw stelling om overal het beste van te maken, prioriteiten te stellen en tevreden te zijn. Wij kregen dat eigenlijk van huis uit mee. Daar ben ik mijn ouders erg dankbaar voor. Op onze beurt hebben we dat ook aan onze kinderen meegegeven.

Vorige week waren we in Zoetermeer bij mijn vader op bezoek en zijn vriendin Femke was er ook. We hebben gezellig gebabbeld en vertrokken om kwart over 4 richting zuiden. Normaal gesproken zijn we dan voor zessen thuis. Helaas dook half Nederland even later de file in vanwege de Oranjekoorts. Nou, ik kan je verzekeren dat de temperatuur niet zakt als je een uur doet over het stukje van Rotterdam naar Dordrecht. Maar ja, we hadden nu eenmaal geen vleugeltjes en geduld is een schone zaak in dit soort gevallen. We hebben niets gemist aan die eerste helft. Er werd slecht gespeeld. Het mag een wonder heten dat ze toch hebben gewonnen.

Deze week gaan we Marissa weer eens opzoeken. Woensdagmiddag wilden we al naar Ronald, maar hij ging gezellig bowlen met zijn dochter en een buurvrouw. Wij moesten ons bezoekje dus even uitstellen. Tegenwoordig gaat hij ook veel met zijn metaaldetector op pad. Sinds kort is dat een nieuwe hobby van hem. Zo komt hij lekker in de buitenlucht en wie weet welke vondst hij nog eens doet. Het is een stuk gezonder dan gamen op de laptop met een asbak voor je neus.

Volgende week donderdag heb ik afgesproken in Berkel met twee vriendinnen van de zwangerschapsgym uit 1976. Dus wederom richting wilde westen. Dat is het nadeel als je zo ver weg gaat wonen. Zij zijn een stuk ouder, want ik was immers pas 21 toen we gedrieën in verwachting waren. We werden achtendertig jaar geleden in dezelfde zomerse maand moeder. Eentje van haar enige zoon, eentje van haar tweede kind en ik van onze oudste. Bovendien werden beide dames zes jaar geleden in hetzelfde kwartaal oma als ik. Samen hebben we nu zeven kleinkinderen. We hebben al die jaren contact gehouden. Best bijzonder toch?

Geniet van deze aangename temperaturen en de weelderige natuur. (N.B. Weelde hoort bij Ravels en ligt zes km ten noorden van ons)

Zomergroet uit het zuiden
Marja

7 opmerkingen:

 1. Hoi Marja,Het blijft leuk om de post over en weer te lezen...
  Leuke ontmoeting weer in het vooruitzicht met twee oude vriendinnen en ook je kleinkind weer zien binnenkort. Fijne dingen dus...
  Geniet ervan!
  Ik wens je een heel fijne dag Marja,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo beste Marja
  Bedankt voor je antwoord op mijn schrijven.
  Ik neem nu even een zomerpauze in onze briefwisseling en schrijf je terug in september.
  Ik wens je een goede zomer toe.
  groetjes van Novelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je zoon een betere hobby heeft gevonden. Hopelijk blijft hij daar plezier in houden, is idd veel beter.
  En wat leuk dat je nog steeds contact hebt met de dames van zwangerschapsgymnastiek.
  Veel plezier daar.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel bijzonder die zwangerschapsgymvriendschap. En dat al 38 jaar, zo kostbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou zéker bijzonder die "lotgenoten vriendschap" . Ik wens je nu alvast veel plezier bij je vriendinnen.
  Je zoon heeft een bijzondere hobby opgepikt, je ziet ze hier ook vaak op het strand bezig met zo'n apparaat..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig, dit soort vriendschappen. Wat je met mensen van 'toen' hebt krijg je later nooit meer. Gezellige brief!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En ik dacht nog wel dat ik bijzonder was met mijn zwangerschapsvriendin van 19 jaar... Dit soort vriendschappen zijn heel bijzonder!
  Gezellige briefwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.