Zwijmelen op zaterdag 84


Zestig jaar geleden was dit een hit.
Henry Haag "Harry" James (Albany, 15 maart 1916 - Las Vegas, 5 juli 1983) was een Amerikaanse trompettist, bigband-leider en filmacteur, die vooral succes had in de jaren dertig en veertig. Hij wordt gezien als de ontdekker van zanger Frank Sinatra.

23 opmerkingen:

 1. Ik krijg het gevoel dat er in die tijd nog de tijd werd genomen om een liedje te zingen. Het klinkt zo lekker relaxed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! ZO leuk om te horen, maar nog veeeeeeeeeeel leuker om in een BigBand te spelen! Zo jammer dat ik dat niet meer kan ;-(

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit eerder van gehoord. Maar als je Sinatra hebt ontdekt ben je hoe dan ook zelf een ster. Heel bijzondere keuze, Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het komt me vaag bekend voor, heb het vast wel eens gehoord vroeger thuis. Mijn ouders hielden heel erg van dit soort muziek. De naam zegt me niets, maar het is wel prachtig!
  Een fijne zonnige zwijmeldag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nooit van gehoord, je kunt wel merken dat jouw Robbert naar de 65 gaat. Je grijpt wel heel ver terug, van vòòr de ijstijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp deze reactie niet ,Robbert is 64 als ik het goed heb en volgens mij zijn jullie ongeveer van dezelfde leeftijd !! Dit is dan misschien wat oudere muziek maar wel erg mooi !!

   Verwijderen
  2. @ Albert y Mara: Dus klassieke muziek is ook van voor de ijstijd?

   Verwijderen
 6. Ow leuk, dit soort muziek hoorde ik vroegah ook thuis en bij mijn opoe.
  En zelfs dochter vind het leuk om te horen, beetje jazy, met al die trompetten.

  fijn weekend!
  gr Bibje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is lekkere ouderwetse zwijmelmuziek. Je kan er zo heerlijk op dansen. Een slow fox is dit, als ik me niet vergis.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Yes, bijna zelfde periode, ze hadden echt wel goeie muziek toen.!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk zo'n oudje, het klinkt heel goed hoor.
  Onze oudste is gek op bigband muziek, apart he?
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk oud nummer ,klinkt inderdaad zo lekker relaxed .Ik kan hier zo van genieten !
  Fijn weekend,Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijke zwijmelmuziek. Hiernaast wordt het plein geopend en schalt muziek van André Hazes uit de luidspeaker. Ook niet verkeerd hoor. In het centrum bij ons stond er ook een 'André' op het podium. De zomer is begonnen!

  Ik geniet nog even van je mooie keuze.
  Fijn weekend.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is meer de muziek van Henk dan van mij, hoewel het zéker aangenaam is om te horen heb ik niet zoveel met de "bigband" .
  Grappig dat de 6 jaar die Henk en ik in leeftijd schelen in de muziek écht veel uitmaken want toen hij was 18 was de big band "hot" , toen 18 was had de rock and roll de big band als grotendeels verdreven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch hoef je niet altijd van de muziek uit je eigen tijd te houden. Robbert en ik hebben niet per se iets met één periode. We houden niet van herrie en geschreeuw of stampen en rappen. Het moet melodieus klinken.

   Verwijderen
  2. Weet je Marja,het gaat niet om tijd of leeftijd .Het gaat er om wat je mooi vind om te plaatsen .En wat is onze tijd dan vraag ik me af ?? Toen we 16 waren of 24 ik noem maar iets .Muziek is niet aan leeftijd gebonden !!

   Verwijderen
  3. Nee klopt natuurlijk, ik vind óók meerdere soorten muziek mooi maar Henk heeft veel meer jeugdherinneringen dan ik aan "de big band" muziek en natuurlijk komen die makkelijk boven bij die muziek , hij houdt er nóg van.. Ik heb dat niet zo hoewel ik het als kind wél hoorde bij bijv. de arbeidsvitamine

   Verwijderen
  4. Nog even een reactie hier .Ik houd zelf van veel soorten muziek ,ook al heeft Country mijn voorkeur Ook heb ik een man die ook dol is op muziek .Maar hij heeft ook geen echte voorkeur .Hij kan genieten van Opera, Film muziek,Country ,Rock en Roll en zelfs ook Hardrock op zijn tijd.Maar ohh wat kan hij ook genieten van heel oude muziek bijv Mario Lanza en dergelijke artiesten .Het is en blijft zo persoonlijk en zoals eerder gezegd ,laat de leeftijd achterwege want dat heeft er niets mee te maken
   Elisabeth

   Verwijderen
 13. Ik vind dit heerlijke muziek, ik hou er wel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze keer heb ik Elton John die zingt op de begravenis van Princes Diana vor wie ik respect had (heb)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb ook een brede smaak wat muziek betreft. Muziek is en blijft een persoonlijke beleving. Voor de meeste mensen komt de emotionele factor eerst, inclusief je herinneringen. Sommige mensen hebben daarnaast vergaande "muziektechnische" kennis, ik vergelijk het maar even met het herkennen van stijlbloempjes en taalfoutjes. Deze muziek is voor mij vooral herinnering aan een ongecompliceerd deel van mijn jeugd. Fijne muziek op z'n tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben laat...
  Gelukkig voor muziek nooit te laat ;-)

  Fijne week en maandag :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.