Zwijmelen op zaterdag 57


Gilbert Bécaud (Toulon, 24 oktober 1927 – Parijs, 18 december 2001) was een Franse zanger, componist en acteur. Zijn bijnaam was "Monsieur 100.000 Volts" vanwege zijn energieke optredens. Zijn bekendste hit in Nederland is "Nathalie" (1964), een liefdeslied, maar ook een verkapt protest tegen het communisme.
Hier vind je de Franse en Nederlandse tekst.

25 opmerkingen:

 1. Nou ik vind de melodie prachtig en 'draai' er zwierig rondjes op, de tekst is minder vrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. als je goed naar teksten luistert zijn er veel meer liedjes, dan je op het eerste oog zou denken, die een dubbele inhoudsbodem hebben...

  De stem van GB heeft wel iets bijzonders vond, en vind ik nog steeds, altijd, al kan niet ieder lied van hem mij amuseren.

  (beideweg... moet het niet Franse zijn ipv Frans?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn Frans is te slecht om de dubbele boodschap eruit te halen. Klassiekertje, dit nummer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een echte klassieker uit 1964. Staat vast wel in de Top 2000. Heb jij dit nummer als 9 jarige echt meegemaakt? Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat kan ik ook, dacht Elton John ( multimiljonair met een slechte smaak ), en hij schreef zijn eigen liefdesliedje voor net zo'n soort imaginair meisje. Grote hit aan deze kant van het ijzeren gordijn. Staat vast heel hoog in allerlei foute lijstjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nikita (1985) vind ik toch ook wel lekker klinken, hoor.

   Verwijderen
 6. Prachtig nummer... Eentje waarmee ik groot ben geworden maar een beetje vergeten was.
  Bedankt voor het delen (en de dubbele boodschap was mij ondanks gebrekkig Frans al wel een keer opgevallen)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Franse taal heeft nooit zo mijn voorkeur( heb je al gauw als je de taal niet spreekt) maar dit nummer is gewoon héél goed ook al versta je er geen steek van !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met of zonder dubbele bodem, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig nummer, lang niet gehoord, maar vroeger werd ik er helemaal gek van, mijn zus draaide het rustig 10 keer achter elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben er even voor gaan zitten. In 1964 nam ik daar de tijd niet voor en mijn Frans was niet toereikend. Tot mijn verbazing kon ik de tekst nu bijna helemaal volgen. Mooi lied en mooi gezongen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wou ik was in Frankrijk heerlijke melodie en mooie stem.

  Fijn weekend liefs Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een bekend nummer ,helaas niet echt mijn smaak.Fijn weekend
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig nummer, gezongen met een geweldige stem.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik hoor van Mara dat het een beetje oorlog is op de ZOZ. Jij spaart altijd de kool en de geit, hier zal jij wakker van liggen. Sterkte met het verwerken van deze domper Marja. Het is en blijft een SMAAKVERHAAL zoals Mara bij Elisabeth schreef.
  Voor straks goedemorgen en het leven gaat door met de kerstgedachte 2013.
  Vanuit Los Boliches saludos de Albert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "De nada" en tot mijn vreugde of verdriet, wie zal het zeggen, heeft Elisabeth haar klaaglog dat ze niet meer meedoet met de ZOZ weggehaald. Zou een nachtje slapen haar toch tot andere gedachten hebben gebracht??? Wie weet!
   De muziekkeus van de deelnemers blijft een persoonlijk SMAAKVERHAAL. Dat is het plezante van het item.
   Fijne zondag. Salu2 Albert

   Verwijderen
  2. Ik hoop dat de gemoederen tot bedaren zijn gekomen. Hoewel ik er niet letterlijk van wakker heb gelegen, houdt het me wel bezig. Ik heb het thema dan wel bedacht, maar ben niet verantwoordelijk voor de deelnemers, hun keuzes en hun manier van reageren. Laten we hopen dat iedereen zorgvuldig met elkaar omgaat. Ik wens jullie ook een fijne zondag.

   Verwijderen
  3. Lieve Marja
   Maak je niet druk om gisteren.Jij bent idd niet verantwoordelijk voor wat anderen schrijven .En het is waar ,muziek is een kwestie van smaak ,maar houd het ook smaakvol .Verder wil ik op jouw blog niet gaan reageren want dat vind ik niet zo netjes .Wel zou ik het op prijs stellen als je de aanpassing bij mijn link wilt verwijderen .
   Fijne Zondag,Elisabeth

   Verwijderen
  4. Hola Elisabeth, Je doet dus volgende week gewoon weer mee neem ik aan? Het is en blijft een SMAAKVERHAAL de muziekkeus van de deelnemers en dan kan je kritiek verwachten, hoe l*llig dat ook soms aanvoelt. Wij hebben dat gevoel ook wel eens, maar dat is nu dat smaakverhaal. In onze jeugd vond toch ook niet alle nummers uit de Veronica Top 40 goed? Fijne maandag en tot a.s. zaterdag bij een nieuwe ZOZ.
   Salu2 Albert

   Verwijderen
 15. Het beste paard van stal! Ik was je bijna vergeten, sorry. Zo druk met alles. Ik vind het liedje erg mooi. Echt prachtig. Een mooie keuze.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik wist niet dat het een protestlied was. Het nummer vind ik wel mooi. Het is zo'n lied dat generaties overleeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja een prachtig nummer dit, heb een aantal Franse nummers en zo nu en dan vind ik dat heerlijk om te draaien.

  BeantwoordenVerwijderen