Koud

Boven de deur van de groentewinkel hangt een mooi bord. 
Volgens mij staat daar “DE DRIE RAPEN”. 
Zouden ze gaar zijn?

12 opmerkingen:

 1. Hallo Marja,
  Wat een heerlijke tekening weer! Wat kon die man toch tekenen. Zo leuk steeds want hoe langer je kijkt hoe meer dingetjes je ziet...
  En heel toepasselijk want koud is het nu buiten ook. Zelfs hier langs de kust heeft het vannacht gevroren, bijna 2 graden....
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo veel te zien, hè! Links zie ik een mevrouw met een mof. Waarom dragen we die nu eigenlijk niet meer. Het kan ook van ander materiaal dan alleen bont.
  De koetsier loopt naast het paard. Waarom is er geen bok op de koets? Het gaat wel erg langzaam zo. Vreemd, nooit eerder gezien.
  Toen ik klein was, zag je nog wel drogisterijen met een gaper boven de deur. Jammer genoeg nu niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Greet, kijk eens hier en zoek onder aan de pagina het woord gapers. Ze bestaan echt nog en niet alleen in het museum.
  http://www.gevelstenen.net/kerninventarisatie/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer heel sfeervol plaatje. Jij heb zeker met een loep zitten kijken, want het is moeilijk te zien wat er boven de deur staat! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha. Het origineel was 2x zo groot. Vandaar!

   Verwijderen
 5. Er is weer héél veel te zien, zo koets zag ik dit jaar nog in het openluchtmuseum staan, een postkoets van "van Gent en Loos, je mocht er in zitten maar dat heb ik niet gedaan , je weet maar nooit of het (nep) paard ervoor op hol slaat;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iedereen ziet een beetje sipjes van de kou naar mijn mening in die dagen was de winter ook echt koud hoor geen lekkere centrale verwarming en vaak snotverkouden natuurlijk. Prachtig plaat weer echt een leuke categorie van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig hangen de rapen er boven :-)
  Weer zo'n mooie Pieck vol details. Zoals de verkouden man die uit de apotheek komt lopen. Prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan het niet lezen, maar wat een mooie tekening weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk plaatje. Wat betreft de rapen: De rapen waren zaterdagmiddag, toen we één nacht weg waren geweest, totaal gaar na ongewenst bezoek in ons huis. Alles overhoop, veel dierbare dingen weg. Dat soort tuig mag van mij zonder schoenen en jas zo de kou in op dat plaatje.

  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vreselijk. Ik stuur je even een mailtje.

   Verwijderen