Kermis - vieren

Als kind vond ik de kermis leuk, omdat we dan als gezin een dagje feest gingen vieren. De herrie nam ik op de koop toe.
De Haagse kermis bevond zich op het Lange Voorhout, de Lange Vijverberg en het Buitenhof. Ook stonden er kramen op de Kneuterdijk, de Plaats en het Plein.
Touwtje trekken en botsen in een autootje was ongeveer het spannendste wat ik deed. Voor mijn broertje konden attracties niet gek genoeg zijn. Hij was er dol op.
De poffertjes en haring waren voor mij het hoogtepunt. Het was pure verwennerij, want wij hadden het niet zo breed.

Invalshoek is een schrijfuitdaging van Reismeermin

19 opmerkingen:

 1. Hoi Marja,
  Herkenning!! Wij gingen ook één dag naar de kermis vroeger. Mochten lekker overal rondkijken, een rondje in de draaimolen en even touwtje trekken. Dan maar hopen dat je zo'n schattige horloge trok met een elastieken bandje voor om je pols. Die kan ik me nog zo voor de geest halen... En als toegift een oliebol voor onderweg naar huis... Heel anders dan de jaren dat ik met mijn kinderen naar de kermis ging. We woonden op steenworp afstand van de kermis en gingen er echt vier dagen naar toe. Niet te geloven dat ik dat deed...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eén keer per jaar gingen we naar de kermis, op Koninginnedag. Dat was feest. De entree op het terrein was een kwartje. Maar onze ouders vonden dat de kinderen maar een kruupkaartje moesten nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond de kermis vroeger ook altijd heel leuk, toen de kinderen klein waren ging ik ook mee. Ik ben blij dat ik nu niet meer hoef ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. herinneringen aan kermis: mijn vader die op de roos schoot, schoot je goed dan werd je gefotografeerd. zo hebben we nog een foto van hem!
  en ja, als klein meisje deed je niets liever dan 'eendjes vangen', met een stok waar een haakje aan zat. leuk vond ik dat.
  groetjes en fijne week! Hilde
  groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hè die herinnering van genieten in je jeugd! Ik ging nooit met mijn ouders, maar wel alleen vanaf dat ik 12 was of zo. En later met de kids toen ze klein waren... Ook wel eens met de kleindochters als ze hier zijn, altijd een geslaagd uitje :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met m'n ouders ben ik nooit naar de kermis geweest , toen ik met Henk verkering had ben ik wel een keer naar het Malieveld geweest maar kermis is aan mij minder goed besteed. Het enige dat ik leuk vond was schieten met een luchtbuks .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij kenden het als kind eigenlijk niet zo. In ons dorp was er nooit kermis en de grote stad was toen nog verboden. Pas later maakte ik er kennis mee. Te laat om nog een liefde tussen ons te laten opbloeien:-)
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vanaf morgen is het kermis in ons dorp! Toevallig!
  Vandaag hadden we jaarmarkt.
  Als kind vond ik de kermis geweldig, helemaal zenuwachtig was ik van tevoren.
  Nu laat ik het aan me voorbijgaan ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor alle duidelijkheid voeg ik hier nog even aan toe dat ik al meer dan 35 jaar niet naar de kermis ben geweest. Ik vind de herrie, drukte en overdosis geuren afschuwelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het was als kind meer kijken dan iets doen. Ik mocht een keertje touwtje trekken (want kinderen altijd prijs), een rondje in de rups en als mijn vader dan een kaneelstok voor me kocht, wist ik: nu gaan we weer naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh ja, de kermis :D Alhoewel er in Rotterdam (waar ik ben opgegroeid) op "normale tijden" eigenlijk leukere dingen te beleven vielen: naar de bios, de dierentuin, speeltuin, rolschaatsbaan, de veemarkt bij mijn oma... Wat zou ik nog eens graag naar die laatste toegaan. Mèt mijn oma...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Och, ik was er geen fan van. Zoveel prikkels. En mijn zoon... die wil best even de achtbaan in, maar dan als de wiedeweerga weer naar huis. Prima. Ik mopper er niet over.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, inderdaad dat was de plek waar ik als kind ook naar toe ging met mijn vader en broertje.
  Vond de meeste dingen altijd eng, vooral de rups. Touwtje trekken, dat was nog te doen.
  Nu als 50+-er vind ik niets zo leuk als de python of de bob, voorin het karretje.
  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat konden wij ons uitleven op de kermis, wij kregen wat extra zakgeld van oma of nonkel en dan lekker doorzakken in de kermissfeer. Van eendjes vissen, draaimolens, botsauto's en eindigen met een grote papieren puntzak met smoutbollen. Zalige tijd...ik kan nu nog wel best genieten van deze sfeer maar om er nu uren door te brengen dat is ook wat teveel van het goede. Alles heeft zijn tijd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vroeger ben ik nooit naar de Kermis geweest, later op de middelbare school wel maar ze hebben nooit veel aan mij verdiend. Zoonlief vond het altijd heerlijk hier op het dorp om naar de kermis te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.