Vrolijke vriendjes

De kittens spelen in de zonnige achtertuin. Ze jagen achter vlinders aan, stoeien met grassprietjes en rollen over elkaar heen. Eindelijk is het warm en droog en hoeven ze niet met hun pluizige pootjes door het natte gras te sluipen. Het is een genot om ze te zien dartelen.

Marjan wil dolgraag met ze meespelen, maar ze heeft een deadline te halen. Er zit niets anders op dan achter haar laptop te blijven zitten tot haar column voor deze week is voltooid. De merels fluiten, haar tuin lokt en de inspiratie wil maar niet komen. Ze rammelt nog een paar minuten haar frustratie van zich af en tikt voor de vuist weg een paar onzinnige regels. Misschien moet ze intussen maar even een wasje aanzetten in de hoop dat wat afleiding haar humeur zal verbeteren. Zuchtend vertrekt ze naar de bijkeuken.

Hé, waar is het vrouwtje nou gebleven? Net zat ze nog aan de tuintafel. Brutaal klimmen de broertjes via de stoel omhoog en verkennen dat vreemde ding met hun zachte voetkussentjes. Dit is een leuk spelletje, er komen allerlei plaatjes voorbij en ze horen spannende geluiden.

Tien minuten later krijgt Marjan een sms’je binnen: “Waar ben jij in vredesnaam mee bezig? Doe ff normaal. Je krijgt nog een half uur om deze idiote column aan te passen en anders zoek je maar een andere baan.” Even is ze verbijsterd. Welkom column? Ze heeft nog niets verzonden. Snel rent ze naar haar laptop en betrapt nog net haar schatjes tijdens hun komische tapdans. Vlot van begrip herinnert ze zich ineens haar laatste regels. Nou, dat is dan mooi opgelost. Ze was er toch al helemaal klaar mee. Ze sms’t een snel antwoord, roept haar boefjes en vlijt zich naast haar lievelingen in het gras. Het wordt een heerlijk ontspannen middag.

Het thema voor deze WE-300 is “indrukken”. Je kunt meedoen van 24 mei t/m 16 juni 2013. Kijk bij Plato voor de andere verhalen.

16 opmerkingen:

 1. Mooie we-300 van veel indrukken (glimlach) het was mooi weer nu voelt het toch weer wat frisser aan.Dus zodra de zon schijnt kun je r maar beter van genieten want morgen is het vaak al weer heel anders

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn een paar indrukken te veel. Whahahahaha... dag column :-)
  Erg leuke WE, Marja. Ik was net nog niet helemaal wakker. Maar nu wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is leuk!
  Hier loopt poes ook weleens over het toetsenbord, dan krijg je soms vreemde dingen te zien haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marjan heeft groot gelijk, haha.
  En katten kunnen zooo irritant zijn als ze aandacht nodig hebben en je zit achter je computer dan krijg je inderdaad de raarste dingen. Bij mij is het al een paar keer gebeurt dat alles op zijn kop kwam te staan, man wat was dat irritant. fijne dag en liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk deze kittens voelde het aan dat ze klaar was mdt die baan aan die indrukken konden zowel de columnist als de eindredacteur zich niet aan ontrekken ;-)

  Leuke We Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk geschreven .Ook hier wandeld Mikki regelmatig over het toetsenbord,gelukkig nog geen gekke dingen gebeurd
  Fijne week,Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marja,
  Leuk verhaaltje, zelf geen ervaring met poezen en kittens, maar ik zou mijn toetsenbord toch maar beschermen denk ik. Nu ging het om een baantje waar ze helemaal klaar mee was, maar wat als het om een volgende nieuwe baan gaat...
  Afijn, genieten van het mooie weer, dat is op dit moment prioriteit...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop dat ze aan deze beslissing geen kater zal overhouden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wel een heel aparte manier van indrukken, haha!
  En een onverwachte wending in het verhaal: een goeie WE :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt je hiermee erg leuk van je WE 300-taak gekweten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja ze is wel gelijk haar baantje kwijt dat is dan minder lijkt me. Maar wel een mooi verhaal.....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. *schaterlach*.... niet zo moeilijk dit gebeuren voor te stellen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.