Jeugdzorg faalt alweer

“Een Britse vrouw heeft haar jonge adoptiedochter gedwongen zwanger te worden. De vrouw had het meisje al op 14-jarige leeftijd verplicht zich te laten insemineren met donorzaad dat de moeder via het internet had besteld in het buitenland. De adoptiedochter heeft als 'draagmoeder' op 17-jarige leeftijd een jongen ter wereld gebracht, staat in een onderzoeksrapport dat vandaag werd vrijgegeven. De vrouw had al drie kinderen geadopteerd, maar een vierde adoptie was haar geweigerd. Daarom wilde ze dat haar adoptiedochter een kind kreeg, waarover ze dan wilde beschikken. Het meisje is vanaf haar veertiende zeven keer bevrucht met donorzaad.

Kraamverzorgsters sloegen alarm omdat de vrouw "zo drammerig" de naam van haar kleinzoon wilde bepalen en probeerde borstvoeding te voorkomen. De rechter heeft haar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar.

De jeugdzorg staat nu ook ter discussie. De jeugdhulpverlening gaf toe dat er aanwijzingen waren dat zaken over het hoofd waren gezien. Bij de jeugdzorg van de niet nader genoemde stad zou een "onbekwame ambtenaar" zich met de zaak hebben beziggehouden.”

Het is afschuwelijk hoe vaak de jeugdzorg in gebreke blijft.

12 opmerkingen:

 1. Ja, je zou mogen verwachten dat het allemaal goede professionals zouden zijn. Helaas is dat niet zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vreselijke berichten zijn dit toch. Je zou er moedeloos van worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het vreselijk, maar toch: overal zijn excessen en overal worden helaas fouten gemaakt. Als ik ze maak, kraait er geen haan na (of nou ja, bijna geen), maar als jeugdzorg of een chirurg een fout maakt, dan gaat het helaas snel om heel nare zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat al dat soort instanties te groot geworden zijn waardoor alle informatie over véél te veel schijven gaat en niet alles goed overkomt!
  Mensen leren op die manier hun "cliënten" (alleen het wóórd al) niet goed kennen !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Diep triest. Juist kinderen/mensen die bescherming nodig hebben, worden te kust en te keur gebruikt of misbruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij is dit een instantie die meer kwaad dan goed doet. Heb er geen goed woord voorover!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Monsterlijk wat die vrouw gedaan heeft ik ril ervan en dat dat niet opgemerkt door de kinderbescherming..... is onbegrijpelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou niet dit geval natuurlijk maar heb wel met mijn neefje met de jeugdzorg te maken gehad en ik moet zeggen daar werd ik niet echt vrolijk van hoor.....de goede niet te na gesproken natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een raar wijf zeg. Die moet maar snel onder speciale behandeling.

  En die jeugdzorg, die zal wel van rapporten en aanbevelingen aan elkaar hangen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.