Schaduw

De verhuizing werd enigszins overschaduwd door onze bezorgdheid voor paps. Je mag oude bomen immers niet verplanten. Hij was gedurende die periode behoorlijk in de war en eigenwijs. Het was allemaal nogal een rommeltje in zijn hoofd en hij sliep zo slecht.

Gelukkig kreeg ik goede berichten toen ik hem afgelopen week een paar keer aan de lijn had. Paps slaapt beter en hij was in het oude huis geweest met kijkers, omdat hijzelf de sleutel nog heeft tot maandag. Na afloop was hij zo blij dat hij terug mocht naar zijn flat. De onttakelde toestand zorgde ervoor dat hij er in een keer mee kon afrekenen. Dat zijn toch positieve dingen na een week vol onrust.

Manlief en middelste zoon hebben een paar dagen geleden schilderijtjes en lampjes opgehangen, zodat het meteen een stuk gezelliger oogt. Er was bewust mee gewacht, omdat je de eerste week vaak nog gaat schuiven met meubels. En nu staat alles op de goede plaats.

Een bijkomend voordeel is de ligging van zijn appartement. Alle ramen zitten aan de oostkant, waardoor hij de ochtend met licht begint en geen last heeft van de wind. Het oude huis had de achtertuin op het westen, zodat hij meestal de volle laag kreeg. Paps en ik zijn een tikkie allergisch voor wind. Erfelijk belast? Weggewaaid in een vorig leven? Geen idee.

Hoe dan ook, het ziet er allemaal positief uit en daar zijn we heel gelukkig mee. Laat de winter maar komen. We zijn er klaar voor.

16 opmerkingen:

 1. Heel mooi geschreven Marja! En fijn dat je pa zo goed gewend is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn dan allemaal positieve geluiden...
  Mooi toch die wind zo nu en dan, die blaast lekker de wolken weg uiteindelijk. ;-)

  Ik wens je alvast een heel fijn weekend Marja.

  Groetjes,

  Gabi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat geeft een hoop rust, pa goed onderdak en verzorgd en gewend en een stukje winter voor de boeg waarin je wat meer achterover kunt leunen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi verteld Marja. Wat fijn dat zijn flat als 'thuis' voelt met zijn vertrouwde spullen en hij van het lege huis afscheid heeft genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn voor je vader dat hij het redelijk kan afsluiten en voor jullie een hele rust.
  Mijn schoonvader had destijds gelukkig hetzelfde. Hij ging ooit op bezoek bij zijn oude buurman omdat hij in de buurt was en toen ik vroeg of hij nog even in zijn huis binnen had gekeken zei hij: "Nee, dat is niet meer van mij".

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Marja, wat fijn en wat een rust. Zeg ik het hier een keer: Eind goed, al goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn, dat je vader zich thuisvoelt op zijn nieuwe plekje. Maar wat de winter betreft, die mag van mij eigenlijk wel worden overgeslagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat hij er al goed d'n aard heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij zal er toch een beetje naar toegegroeid zijn in de laatste tijd ,maar het is toch altijd een beetje afwachten hoe het uitpakt !Geweldig dat het er nu al goed uitziet !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is heerlijk en in aller eerste instantie voor je Pa om zijn draai te hebben gevonden en voor jullie dat het hem nu goed gaat, fijna marja en dat jullie nog lang in gezondheid van elkaar mogen genieten,

  liefs Laura xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn schoonmoeder wilde ook niet "verplaatst" worden, maar toen ze eenmaal hoog en droog zat in haar nieuwe huis - zonder tuin, met CV, SRV-man aan de deur - was ze er hartstikke gelukkig mee. Gelukkig. Want daar doe je het ook voor!
  Fijn weekend, liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ben blij voor je vader.
  Het zal toch nog wel even wennen blijven, hoor.
  Veel sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een goed bericht over je vader. Dat neemt een hele zorg weg als je weet dat de goede beslissing is genomen.

  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Herkenbaar Marja. Wat heb je het hier mooi gemaakt zeg, ik kom weer wat regelmatiger lezen hoor. Bedankt dat je me al die tijd bent blijven steunen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn dat het zo goed uitpakt voor je vader. het is altijd moeilijk om oude mensen te verhuizen maar hij pikt het blijkbaar goed op, ook voor jullie een rustig gevoel toch.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.