Man of vrouw?


Nou vraag ik me toch oprecht af of ik door zo'n uitslag daadwerkelijk zou veranderen. 
Is dat een gekke vraag?

23 opmerkingen:

 1. ehhhh misschien wel,
  ik denk dat je verstand zegt ik wil een man?
  maar in feite trouwde je toch met een mens?

  die is niet anders geworden...
  denk ik:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ergens was dat vrouwelijke dus altijd al aanwezig, want waaom kiest hzij er anders voor om te veranderen richting vrouw. Maar heftig is het zonder meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vreemd toch: als hzij niet naar het ziekenhuis was gegaan voor die nierstenen zou zij nog altijd 'gewoon' hij zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, ik kan me ook niet voorstellen dat ik me ineens man zou gaan voelen na een uitslag die bewijst dat er evenveel mannelijke als vrouwelijke kenmerken in me zitten. (Wat ondenbaar zou zijn; Hubbie barstte tenminste in lachen uit toen ik het hem vroeg en zei dat het enige voordeel dan zijn dat ik zélf mijn band kon verwisselen:-)
  Maar deze Stevie voelde zich waarschijnlijk wél aangetrokken tot zijn vrouwelijke kant. Want zoals Mrs. T. zegt: waarom kiest hij anders voor die bepaalde kant?
  Voor zijn vrouw lijkt het me vreselijk. Je kiest er tenslotte voor om met een man door het leven te gaan.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. als ik het goed begrijp had die -toen nog man- geen neiging om van geslacht te veranderen. begrijp niet waarom die het trouwens gedaan heeft, hij had toch ook mannelijke kenmerken in zich. Kon toch gewoon man blijven. Da's zo'n ingrijpende verandering voor zijn hele omgeving. En blijkbaar was hij toch gelukkig getrouwd, bovendien 6 kinderen. ik kan het begrijpen bij mensen die al bijna heel hun leven rondlopen met het idee dat ze in het verkeerde lichaam zitten. Had die Steve nooit een nierstenenonderzoek ondergaan, liep die nog steeds rond als man....
  fijn weekend, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geen ‘hot’ nieuws


  onze buitenkant verbergt dikwijls de binnenkant
  een lach is niet altijd echt
  gevoelens worden vaak naast ons neergelegd
  daarom haalt het innerlijke gevecht nooit de krant


  Graag gelezen, Marja.
  Weet, leven is veranderen...
  Lenjef

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het artikel geeft gewoon te weinig informatie om jouw vraag te kunnen beantwoorden want we hebben dus geen idéé of de man ooit problemen heeft gehad met zijn "man zijn". Zoals het er hier staat zou ik het heel vreemd vinden, waarom zóu hij ineens vrouw willen zijn als blijkt dat hij daar óók wat kenmerken van heeft als hij zich altijd een normale man heegt gevoeld .
  Het is trouwens een gegeven dat de meeste mensen na een geslachtverandering niet gelukkiger worden .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vraag me af wat die 6 kinderen ervan vinden. En eigenlijk ook of hij/zij eerder al het gevoel had in een verkeerd lichaam te zitten. Want als je tevreden en gelukkig bent ga je door zo'n uitslag niet ineens beslissen dat je liever als vrouw door het leven gaat....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een vreemd verhaal.Blijkbaar had hij voor die tijd niet het gevoel vrouw te zijn/willen zijn !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je zijn naam even googelt krijg je de antwoorden. Hij voelde zich als kind van 6 al een meisje. Wat hij heeft is trouwens extreem zeldzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. heel eerlijk gezegd vind ik het wel een beetje vreemd... Als je je nu nooit vrouw hebt gevoeld, dan moet het toch een schok zijn! Ik stel mezelf voor na een operatie. 'Eigenlijk bent u een man...' Ik zou echt geschokt zijn. Moet (en wil!) er niet aan denken. Nee, ik denk niet dat ik zo één, twee, drie mijn leven zou oppakken. Ik vermoed dus dat deze meneer zich stiekem wel vaker een vrouw heeft gevoeld....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oef ... ik ben blij dat bij het verwijderen van Mr. Bean puberdame dit bericht niet heeft gekregen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik begrijp hier eigenlijk niks van.Ik denk dat het een gevoelskwestie is en dat is altijd erg persoonlijk soms bijna niet na te te voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is wel eigenaardig dat hij na die opname in het ziekenhuis voor een nieronderzoek beslist om te veranderen in een zij ...en dit na een huwelijk en 6 kinderen!!

  Ik kreeg de indruk dat hij vroeger nooit echt die gevoelens had om vrouw te zijn, en zelfs na die vaststelling, dat inderdaad heel psychisch verwarrend is, verandert je toch zomaar niet van geslacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat bijzonder, hier had ik nog nooit van gehoord. Maar toch een beetje vreemd dat iemand die zich altijd als man heeft gedragen, ineens omdraait omdat hij een vrouwelijke binnenkant heeft... Heel apart...
  Ik wens je een heel mooie zondag en alvast een fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geloof echt niet dat je je opeens vrouw voelt worden. Hij/zij moet toch wel bepaalde gevoelens hebben gehad anders laat je het toch zo lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja misschien heeft hij zich al eerder anders gevoeld, ik weet het niet. Maar het lijkt met toch niet als je zoiets hoort dat je jezelf dan opeens een vrouw gaat voelen. Ik vind het maar een bijzonder verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Tja ik weet niet.Alles kan ,maar dat je dan zomaar verandert in je gevoelens
  kan er bij mij niet in.
  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Moeilijk. Ik kan me niet voorstellen dat je zomaar ineens als mens veel verandert, maar ja, vaak kun je ergens pas goed over oordelen als het jezelf overkomt. Het mag aan mij voorbij gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik zou dan wel mijn 'geval' op sterk water zetten voor als hzij weer van gedachten zou veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik zou er geen antwoord op weten. Als je twee kenmerken hebt, wat ben je dan, man of vrouw? Het enige dat telt is, lijkt mij, je eigen gevoel, als je dat na al die jaren via je gevestigde status nog naar boven kan halen. Wij hoeven het antwoord ook niet te geven. We hoeven alleen maar te accepteren hoe het is en naar de mens in de mens te kijken. Wie daar problemen mee heeft, heeft dus (zelf) een probleem. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.