Bureau

Nog steeds geniet ik dagelijks van het “beroemde” computermeubel/zenuwcentrum, dat we vorig jaar juli mochten afhalen bij de familie Triltaal. Het staat inmiddels in een andere hoek van de woonkamer in verband met het zonlicht. In de winter verhuis ik misschien weer naar het oude plekje. Nu kijk ik naar de zuidelijke diagonaal en links van me zie ik de achtertuin. Zo houd ik ook de kippetjes een beetje in de gaten.  

We hebben in de loop der jaren al heel wat bureautjes versleten. Van staal, hout, kunststof of aluminium. Mijn allereerste in 1967 was een secretaire van teakhout. De klep kon op slot en ik waande mijn dagboek veilig. Twaalf jaar later verfde ik hem wit en werd hij (kleploos) gebruikt als luierkastje in de babykamers van spruit nummer drie en vier. In plaats van de klep hing er een gordijntje voor met blauw/witte bloemetjes. 

Het allermooiste bureau vind ik zo’n ouderwetse Engelse desk. Wanneer ik daar achter ga zitten, vloeien de romantische verhalen spontaan uit mijn pen, bij wijze van spreken. Momenteel wil de fantasie even niet meewerken, maar hopelijk komt dat binnenkort wel weer. 

Ik weet nog dat ieder van onze kinderen een half uurtje achter de computer toebedeeld kreeg begin jaren 90. Nu hebben manlief en ik onze eigen plek, hij in zijn bureel of aan de eettafel en ik in mijn hoekje in de woonkamer. Een prima oplossing waarmee we zeer tevreden zijn.  

Hebben jullie een eigen werkplek of moet je die delen met anderen?

Write on wednesday is een schrijfopdracht van Aline

22 opmerkingen:

 1. Ik heb meerdere werkplekken ;-)en deel ze niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb één vaste plek en manlief ook. Onze kinderen zijn nog niet zo groot dat we deze moeten delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb een hobbykamer voor mezelf, zo ontzettend fijn!! en daar blog ik ook!
  ik vind het heerlijk om een plekje voor mezelf te hebben, dat heb ik regelmatig even nodig!

  fijne dag! Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn gewone puut staat in een computerkast. Maar dan zit je toch altijd met je rug naar waar het gebeurt... bevalt me niet zo.
  Maar sinds ik een laptop heb zit ik altijd aan de eettafel. Met het gevolg dat de stoel rechts van mij veranderd is in een soort van bureau, een mandje met kleine kantoordingetjes binnen handbereik, pennen, papier en wat leeswerk. Wel steeds opruimen want anders wordt het een zooitje.
  Toevallig heb ik vorige week tegen manlief gezegd dat ik, als we verhuisd zijn, een klein bureautje wil met wat laden waar ik dan echt mijn eigen plekje heb. Dus tegen die tijd ga ik op zoek...
  Zo'n plekje als jij hebt lijkt me zeker wat!
  Oh enne... je link naar computermeubel/zenuwcentrum werkt niet :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Nu werkt hij wel. ;o)
   Succes met je zoektocht naar een eigen zenuwcentrum.

   Verwijderen
 5. Mijn bureau staat in de huiskamer vlak bij de keukendeur,kan ik zo naar buiten kijken.In mijn vorige huis had ik een mooie grote kamer helemaal voor mezelf en dat mis ik wel eens,maar ben niet ontevreden nu!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds kort mijn eigen werkplek.Ik ben er zo blij mee. De computer stond in een klein kamertje boven en de laptop op de eettafel. Nu staat alles bij elkaar in één ruimte.

  Wij hebben het prima naar ons zin.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daar waar mijn laptop staat is mijn werkplek ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Na zoveel jaren, nu er 2 zonen uit huis zijn, heb ik eindelijk ook mijn eigen kamertje..... en nu verhuizen we binnenkort. hopelijk vind ik daar ook een eigen stekje (ben er nog niet uit welke kamer ik als 'bureau' ga gebruiken). groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zijn enorme bofkonten en hebben beiden een eigen werkkamer. Hubbie zelfs een enorme tuinkamer met zit- en vergaderhoek. In mijn kamer staan twee tafels: één voor de PC en daar blog ik dus ook. En aan de andere kant één voor het boetseren en schilderen en dat is een beetje een puinhoek, zo met al die diverse materialen. Maar ik ben zeer aan mijn eigen werkkamer gehecht. Lekker omringd door alle prutseltjes en artistieke uitingen:-) Dat zou ik dus allemaal niet in de huiskamer willen; ik blog overigens wel eens met de I-pad op de huiskamerbank.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn bureau (en dus mijn plekje) staat gewoon in de huiskamer. Ik wil niet graag afgezonderd zitten, dus blijft het lekker zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat je zo blij bent met het zenuwcentrum. Hier hebben we nu een zelfgemaakt exemplaar, gebaseerd op dat wat bij jou staat. http://i91.photobucket.com/albums/k309/toaske/after27.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook reuze gezellig, zo saampjes naast elkaar.

   Verwijderen
 12. Het buro in de huiskamer moeten alle mannen delen. En ik zit vaak aan de eettafel of op de bank. Maar het is de bedoeling dat alle jongens boven kunnen computeren en dan is het buro beneden van mij alleen. En kan ik eindelijk eens gewoon lekker naaien zonder dat ik alles op moet ruimen voor het eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op onze "logeer/strijk/computerkamer" boven heb ik een leuk hoekbureau waarop een ondertussen stokoude PC staat .Zodra ik scan of printwerk heb moet ik dáár dus zijn....óf als Henk voetbal kijkt ;-) .
  Mijn logrondjes maar ik gewoon op de bank in de huiskamer met m'n lappie op schoot .Het zou véél te ongezellig zijn als ik altijd boven met m'n logjes in de weer zou zijn en zo kijk ik meestal óók nog met een half oog mee naar de TV ,multifunctioneel hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nee, een vaste werkplek hebben wij eigenlijk niet. We hebben er genoeg plek voor, maar zoeken elkaar toch steeds weer op. Ik ga er maar van uit dat dat een goed teken is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lekker gezellig in de huiskamer .Waar eerst de tv stond in de wandkast staat nu de laptop. De tv is verplaatst boven het dressoir.Dus partner heeft de tv en ik de pc.Ik hoef met niemand te delen.
  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 16. In Hasselt zit ik met de laptop aan de woonkamertafel. Ik heb de hele dag de tijd want Maria werkt. Ben ik in mijn eigen huis, dan loop ik de trap op. Daar is een kamertje van 2,25 X 2,30 waar aan de zijmuren al mijn Nederlandstalige boeken staan. Het zijn er ongeveer 2000 maar het neemt nauwelijks plaats omdat ik stellingen heb gefabriceerd van 20 cm diep. Tussen die stellingen past, onder het raam, dus maar een bureautje van hooguit 1,60 meter, wil ik ook nog een beetje bij die boeken kunnen. Dat heb ik niet. Ik werk aan een oude ronde tafel die nog van mijn broer is geweest. Als ik ooit geld over heb koop ik eens een minibureautje, bij voorkeur op een rommelmarkt, dat is leuker dan nieuw.

  Op dat kamertje, met boeken, thermoskan met thee, PC + externe schijf die van België naar Nederland en terug steeds meegaat, voel ik me thuis. Ik mis er niets en ik kijk van bovenaf op de tuin. Een klein, maar heerlijk plekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een eigen kamertje heb ik wel voor te knutselen,schilderen, bloemschikken...heel gezellig.

  's Avonds werk ik op mijn laptop meestal in de woonkamer met zicht op de tuin en ondertussen kijkt manlief gezellig TV. Ook gezellig, maar anders...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja als je alleen bent is het hele huis voor jezelf maar ik heb wel mijn eigen computer plek, kan niet wennen aan een laptop, wil gewoon een toetsenbord waarmee ik veel sneller en fijner kan typen. En kijk uit op de straat dus zie altijd wel wat. Televisie half in beeld haha. Toen ik nog wel getrouwd was had ik datzelfde plekje. Wel in de kamer, vond het ongezellig om ergens anders te zitten. Dat lijkt me helemaal niet leuk. Mijn ex hield totaal niet van de computer dus die zat meestal tv te kijken of te lezen. En die uurtjes computeren herken ik wel, nog met het inbellen mocht mijn zoon ook iedere dag een uurtje.
  Ps. Geen inspiratie, voel je jezelf niet goed of heb je ook last van de voorjaarsblues???

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Sinds een paar jaar heb ik een laptop, en zit ik met dat ding op schoot, op de bank... ;) Mooie bijdrage Marja, heb zelf ook heel wat verschillende bureau's gehad...

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.