Biertje?

Met “Bloed, Zweet en Tanen” nam ik de hindernis.  
Dom, dom, dom. Dat had ik beter niet kunnen doen. Dat bier gaat in je knieën zitten. Meer dan acht procent alcohol. Nou, dat voel je! Ik sprong dus niet over het slootje, maar er middenin. Iedereen hing in een deuk en ik krabbelde beschaamd overeind.   

Dit is natuurlijk je reinste fantasie. Ik drink nooit bier. Maar je googelt eens wat rond en komt terecht bij een ambachtelijke bierbrouwerij, gevestigd in de historische korenmolen “De Arkduif” (anno 1697). Er is van alles te beleven. Neem gerust een kijkje op hun website.

Aline geeft ons iedere dinsdag een zinnetje en wij mogen daar een verhaaltje van maken van minimaal 100 woorden.

12 opmerkingen:

 1. Een leuk verhaaltje voor de opdracht! Ben ook geen bierdrinker hoor, nooit gedaan, bah. Maar het is leuk te weten hoe zoiets in zijn werk gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi, hi. Ik drink ook nooit bier. Maar ik ben, jaren geleden, tijdens een familievakantie wel eens in een greppel beland, nadat ik een roseetje te veel op had. Nu is daar voor mij niet zoveel voor nodig want ik kan niet goed tegen alcohol.
  Dat greppelverhaal doet overigens nog steeds de ronde tijdens verjaardagen, elk jaar weer een beetje meer aangedikt door mijn dierbare kids:-)
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag het ook al helemaal voor me gebeuren... en stiekum lachte ik erom...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaha, je nam ons lekker beet! wel een originele naam voor een bier! groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik drink ook nooit bier. Dat kunnen sommige mensen niet bevatten. Plato moet toch wel onnoemelijk saai zijn. Dan zal ie ook wel niet van voetballen houden (wel waar). Ik ben wel eens in de sloot gedonderd omdat ik op een dijkje dacht dat de brommer wel zo'n draai kon maken (niet waar) en daar lag ik. Een boer heeft mijn bril met een hark uit de sloot gevist. En ik was ook die dag niet dronken. Toen ik thuis kwam vloekte mijn vader voor de verandering eens niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er zijn toch ook verschillende bieren speciaal voor vrouwen, ik denk dan voornamelijk aan kriek. Er is zelfs een bier alleen maar gebrouwen door en voor vrouwen, de Tasty Lady (http://www.tastylady.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. BRRRR Bier!! Ik heb het toch best een aantal keren geprobeerd ,nou geef mij maar een lekker glaasje koele witte wijn !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik drink óók al geen bier, niet lekker maar er zijn genoeg ándere drankjes waarmee je sloot in zou kunnen kukelen hoor.... en sommige daarvan vind ik dan weer wél lekker !Gelukkig kan ik maat houden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja hoor, laat maar doorkomen dat biertje.
  Vooral op een zomerse dag een witbiertje, heerlijk!!!

  Vorige week trakteerde de buurman ons op een zelfgebrouwen witbiertje. Dat was het lekkerste biertje ooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. HElaas kan ik door het slikken van medicijnen geen druppel alcohol drinken. Maar ik proost wel altijd mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik was (tegenwoordig drink ik mee vanwege de medicijnen die ik na transplantatie moet slikken helemaal niets meer) meer een whisky drinker, maar ken dit soort biertjes en de verrassende effecten er van wel. Een verrassende benadering van de opdracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Enige keren dat hier bier in huis, is als er visite is voor een verjaardag... of als ik braadworst wil braden, dat is best wel lekker als jet in beer doet... ;)Leuk stukje zag het allemaal zo voor me...

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.