Tijdrit ronde van België

Komende zaterdag zit onze wijk op slot. Laten we hopen dat niemand een ambulance of brandweer nodig heeft. 

In het Ravelse berichtenblad en via een folder van de gemeente zijn we allemaal op de hoogte gesteld. Van 11 tot 16 uur is er geen doorkomen aan in ons dorp. 

De bussen van de Lijn (Tilburg – Turnhout) worden omgeleid via Weelde-Statie. De plaatselijke supermarkten sluiten om half 11 hun deuren. Wij zullen zorgen dat we alle boodschappen binnen hebben. 

Kijkers wordt aangeraden te voet of te fiets te komen.

Is er bij jullie in de buurt wel eens zo’n ingrijpend sportfestijn?

18 opmerkingen:

 1. Bij ons niet nee.En we wonen ook aan de rand van het dorp. Meestal als er hier iets te doen is, is het toch in het centrum.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee. Jaren geleden kwam de tour de france een keer dor, maar volgens mij had dat geen gevolgen voor de hulpdiensten. Gaan jullie wel kijken>

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ieder jaar komt er een etappe van de Eneco tour door onze gemeente, vaak zelfs door ons dorpje (heuse heuveletappe ;-) ) Ooit was dit een individuele tijdrit, toen was ons dorp urenlang afgesloten voor alle verkeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier komt een heuse aurorally voorbij, maar we mogen gewoon het dorp in- en uitrijden hoor; de rally'enden moeten uit hun doppen kijken en zich op de weg aan de verkeersregels houden - alleen in het veld mogen ze plankgas geven. Gelukkig zijn er hier nog geen ongevallen van gekomen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het heeft wat hoor dit soort evenementen. Nooit echt in de buurt meegemaakt maar wel vaak bijgewoond, vanwege een wielrennende man vroeger... Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marja,
  Nee, nog nooit meegemaakt. Met mooi weer zal het vast een groot feest zijn. Duimen dan maar dat alles alleen maar helemaal goed zal gaan....
  Ik wens je een heel fijne woensdag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat van die hulpdiensten snap ik niet helemaal. Juist bij een dergelijk evenement moet dat toch goed geregeld zijn. Als er hier in de stad een grootschalig gebeuren is wemelt het van de Rode Kruisvrijwilligers en verkeersregelaars.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zullen langs de route ongetwijfeld hulpdiensten paraat staan. Wij zitten echter opgesloten in het parcours.

   Verwijderen
 8. Hmmm, moet ik eens even denken. Nou ja, de singelloop natuurlijk. En verschillende andere hardloopwedstrijden. Maar wielerronde? Geloof het niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zeker weer voor die wielrenners hé?
  Tsjonge, jonge, wat heb ik een gloeiende, gloeiende hekel aan dat volk ( lees mijn log )

  Nee, wij hebben hier te maken met wielerrondes oftewel de criteriums oftewel de rondjes om de kerk.
  Bovendie hebben wij hier in Nederland enorm veel ruimte om zoiets te organiseren, denk aan de polders.

  Een tijdrit? Wat raar!
  Sprak onlangs nog een Surinamer en die zei tegen mij, "jullie Hollanders hebben horloges maar wij Surinamers hebben de tijd"!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja, voor een grote wielerronde heeft het dorp hier ook al 2 keer lam gelegen en dus blijf ik wijselijk binnen. Er is toch geen doorkomen aan. En ik hoop ook altijd dat er dan niks gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij wonen in de buurt van het nieuwe ADO stadion en ook daar is een "no go area" bij thuiswedstrijden .Wij hebben er gelukkig géén last van maar het is natuurlijk te gek voor woorden dat zo'n hele wijk bij iedere thuiswedstrijd op slot gaat !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nee, bij ons rijdt alles alleen maar lángs. Dat heb je in zo'n gat middenin de polder. Wat leuk dat het bij jou in de buurt is! Geeft altijd een speciaal sfeertje. Bij ongelukken/calamiteiten zetten ze waarschijnlijk helikopters in. Hopelijk is het niet nodig. Hou je ons op de hoogte?
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij wonen ook in the middle of nowhere, maar toch gebeurt hier van alles.

   Verwijderen
 13. Geen megagroot festijn maar wel een leuke: de doortocht van de Roparun.
  Maandag, 2e pinksterdag. Dan staat om 6 uur 's morgens Bergen op zijn kop. Muziek, ontbijtjes, bbq's met gebakken eitjes en spek. Iedereen mag aanhaken, zolang je maar een donatie doet voor het goede doel. Bij mooi weer blijven de bbq's vaak staan, worden de eitjes later op de dag vervangen door saté en de koffie en thee door een potje bier. Mooi... die saamhorigheid op de vroege morgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. In NL was er de koningedagmarkt ( niet A,dam) en dan konden we onze straat niet in of uit. Hier in Belgie is door onze straat ook een keer de Ronde gekomen. Het echte compleet op slot zitten van de straat was gelukkig niet de hele dag, wel het parkeerverbod. Wat een vliegend circus komt dan langs je deur voorbijvliegen. Was net op het tijdstip dat de kinderen uit school zouden komen maar die hebben er geen last van gehad ( sommigen waren lopend en anderen bleven wat langer in de stad hangen voor ze naar huis kwamen)
  Henriette

  BeantwoordenVerwijderen