Vakantie 1

Onze vakanties zijn door de jaren heen nogal verschillend geweest. Met kleine kinderen kozen we meestal voor een bungalowpark binnen een straal van een paar honderd kilometer. Wanneer zij zich vermaakten, was onze vakantie immers ook geslaagd. Dat werkte prima tussen 1976 en 1986.

De eerste vliegreis met ons hele gezin was in oktober 1987 toen we ons twaalfenhalfjarig trouwen vierden op Tenerife.


 
In 1989 trokken we de stoute schoenen aan en boekten de autotrein naar Narbonne. Dat beviel zo goed, dat we het in 1990 opnieuw deden. Ik schreef daar al eerder over. 

Er volgden nog een paar gezamenlijke vakanties: in een spiksplinternieuw zomerhuisje in Dalfsen - de tuinen werden aangelegd tijdens ons verblijf - waar we mijn vader ook mee naar toe namen, samen op wintersport met het gezin van mijn broer en pappa, een kamperavontuur als sardientjes in een blik in de herfstvakantie en een paar verrukkelijke zomers in Gorp.

Langzamerhand kwamen de jeugdkampen in trek. Van de korfbalvereniging of via Cirkel reizen. En toen was het zover .......... we gingen niet meer met het hele gezin op vakantie. Met weemoed namen we afscheid van een tijdperk. 

10 opmerkingen:

 1. Ja, jammer hè. Maar dan is 't dubbel zo leuk als ze nog eens meegaan ... tenminste zo was en zo is 't hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die blote kinders, wat een zalige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tsja.... Dit jaar wordt het waarschijnlijk ook de laatste gezamelijke vakantie. Al niet zo ver, in Duitsland. Het idee dat ze met hun lengtes (ong. 1.80 p. st. ) úren in de auto gepropt moeten zitten spreekt onze 3 kids en mij ook niet meer zo aan... We hebben dit jaar maar wél voor een park met zwembad gekozen. Leek ons tóch wel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's, heerlijk hoor.
  Ik vind het dubbel hoor, vorig jaar ging de oudste niet meer mee en ik denk nog even en dan gaat de middelste ook niet meer mee, gelukkig is de jongste 8 dus die blijft nog wel ff ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het klinkt allemaal gezellig jullie vakantie's ,en ja dan worden ze groter en gaan anders plannen .En dan moet het wennen he.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja Marja zo ken ik ze zó goed. Weet je nog dat we samen in een huisje zaten met 6 kinderen en de hele week regen!!! Toen ik thuis kwam was mijn schoonmoeder overleden...ik haal dat nog zo vaak op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Cora: Weet je nog welk jaar dat was? In 1985 of zo? Jij hebt in 1986 in je eentje op het hele spul gepast bij ons thuis, plus honden. Wij gingen toen op huizenjacht in Brabant. Dappere Dodo.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie herinneringen. al blijven wij tot nu toch nog altijd in Nederland (met soms een uitschieter naar België of Duitsland) ik denk dat ik later met net zoveel plezier terugdenk aan onze vakanties.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O die kinderen in die bakjes zo herkenbaar. Ja ik denk ook met heimwee aan die tijd terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het jaar was 1982...jaja de tijd gaat snel. Als Michael Jackson's 'Thriller' voorbij komt moet ik daar ook altijd aan denken. Meerdere keren bij jullie op de tv langs gekomen. Nooit 1 dag spijt gehad met de 6 kinderen en 2 honden. Waarom heb ik er eigenlijk maar 2?

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.