Thirteen reasons why

In een dag uitgelezen. 

Thirteen reasons why van Jay Asher heeft diepe indruk op me gemaakt.

NBD|Biblion recensie

Op een dag krijgt Clay (16, ik-figuur) via de post zeven cassettebandjes in een schoenendoos zonder afzender. Als Clay het eerste bandje afspeelt, hoort hij de stem van klasgenoot Hannah Baker, die een paar weken eerder zelfmoord heeft gepleegd. Op dertien kanten van de cassettes beschuldigt zij telkens iemand die mede verantwoordelijk is voor haar dood. Alleen die dertien krijgen de bandjes te horen. Clay vraagt zich af wat hij Hannah heeft aangedaan. Deel uit de serie 'Made in the USA', een bijzonder opgezette jongerenroman en bestsellerdebuut van de Amerikaanse auteur Jay Asher. Enerzijds wordt het verhaal verteld door Clay die vol emotie binnen een etmaal de bandjes afluistert, anderzijds volgen we het verhaal van Hannah. De verhaallijnen wisselen elkaar voortdurend af en zijn te onderscheiden door verschillend lettertype en kleur. Dit vergt enig schakelvermogen, maar versterkt de betrokkenheid van de lezer. Zwaar onderwerp dat vanuit twee standpunten benaderd wordt. Aantrekkelijk omslag. Stilistisch bijzonder en spannend verhaal, herkenbaar voor middelbare scholieren. Vanaf ca. 14 jaar.
(NBD|Biblion recensie, Eva Kramer)

8 opmerkingen:

 1. Lijkt me een bijzonder boek inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt me een boeiend boek .Ik hoop dat er een moment komt dat ik weer de rust zal vinden om te lezen ,ik mis dat best wel eens zo lekker met een goed boek op de bank
  Fijn weekend,liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet het soort boek waar ik van hou. Mij te trillerachtig! Maar jou moet het wel gepakt hebben, als je het in een ruk uit leest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, lijkt me heftig, zeker voor jongeren, maar wel boeiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me een erg bijzonder boek. Ik noteer de titel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bijzonder, ook ik noteer de titel en zal hem ook doorspelen aan mijn dames die vinden dat ook erg interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig boek!
  Vooral het einde vond ik erg goed..
  @astridVanBeers: het is geen thriller, er staat op zich niet echt iets spannends in...

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.