Stormschade

En, hebben jullie het onweer en de storm overleefd?
Het ging hier vreselijk tekeer. Vooral de bomen moesten het ontgelden. Er zijn enorme takken afgebroken. Bij het boshuis is zelfs een boom omgewaaid. De boom nam in zijn val een houten paal mee, waardoor de stroomkabel op straat belandde. Brandweerlieden zaagden de boom in stukken en stelden de kabel veilig. Buurtbewoners zorgden voor een volksoploopje en drie huizen verderop zaten ze met de kaarsjes op tafel.
Never a dull moment in Ravels.

De volgende ochtend werd een nieuwe paal geplaatst en zaten we zomaar anderhalf uur zonder stroom. 

Intussen is de rust weergekeerd. Hoewel de buurman nog een grote klus te wachten staat. Van de mooie, oude eik achter de paardenwei zijn grote takken afgebroken, die zijn hek hebben beschadigd. Er hangen ook nog wat takken “op scherp”. Voorlopig kunnen de paarden daar niet veilig staan.

Storm is niet “mijn ding”. Waarschijnlijk ben ik in een vorig leven weggewaaid. 

11 opmerkingen:

 1. eigenlijk is het hier voor 100% meegevallen, een paar klappen, voornamelijk in de verte en niet boven ons hoofd; wel behoorlijke hoosbuien maar dat is heerlijk en hard nodig
  en (hard) waaien ben je wel gewend als je aan de kust woont (en het waait vaak snel over)
  er is zelfs geen bloempot omgewaaid

  Berber

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, in Oostende nauwelijks een spatje regen, een vleugje wind ! Ik vermoed dat dit door het microklimaat komt dat hier heerst. Veel meer dagen zon dan in het binnenland. En... in de winter warmer en in de zomer koeler; dat allemaal door de aanwezigheid van de zee. Tous les Flamands aiment leur belle mer...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier bijna niets gemerkt .... Marja, als je in html de code (width en heigth) verandert, past 't krantenbericht netjes binnen de lijntjes ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het heeft hier ook flink gedonderd, geregend en gehageld. Ik hou daar wel van hoor, je mag me wakker maken voor een fikse onweersbui :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. we hebben hier weinig gemerkt. Zag gisteren op het jeugdjournaal de ravage in andere plaatsen, enorm hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Inge: ik heb het geprobeerd, maar het bericht laat zich niet meer bewerken. Het cirkeltje blijft maar draaien en ik kon een uur lang niet eens meer op mijn blog komen. Via de helpdesk ben ik hier weer beland.
  Ik snap niet hoe het komt.
  @Huize Steen: Ik ben dol op onweer. Het is storm waar ik een bloedhekel aan heb.
  @Nimeus: Welkom op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig viel het hier mee.De harde wind duurde een min of 10 ,daarna veel regen en onweer.Ik ben altijd huiverig voor onweer ,is niet mijn ding brrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier bleef het ook redelijk rustig... Tenminste in verhouding met anderen als ik het zo lees...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kon gisteravond en vanmorgen geen bericht plaatsen .... 't is weer wat met blogger ... Maar 't ziet er nu netjes uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Inge: Ja, bedankt voor de tip. Het is zeer regelmatig een puinhoop bij Blogger. Mijn dashboard gaf een errormelding en ik heb alle cookies en browserhistorie gewist. Misschien was dat de oplossing? Of was het toeval?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op zo'n 20 km van hier is het echt heel heftig geweest. Hier viel het gelukkig best mee al zijn er toch een aantal bomen omgewaaid.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.