Kwijlen

Eerlijk opgebiecht: ik ga bijna kwijlen van een nieuw schrift, een multomap met tabbladen, pennen, stiften en potloden met een gummetje.
Van schoolspulletjes dus.
Het nieuwe schooljaar diende zich aan en we gingen winkelen voor het brugklaslijstje. Op de lagere school was alles altijd op voorraad en je kreeg pas een nieuw potlood als de oude korter was dan je pink.
Maar nu breken gouden tijden aan!
Een atlas, woordenboeken, tekenpapier, een passer, een gradenboog, potloden met verschillende hardheid, speciale schriften voor vakken, waarvan ik nog nooit had gehoord. Terwijl mijn moeder het steeds benauwder kreeg, huppelde ik bijna langs de schappen.
Nu nog een agenda. Dat was in 1967 gelukkig nog niet zo ingewikkeld als nu. Ik denk dat ik een dierenagenda uitkoos.
Nog steeds word ik vrolijk in een kantoorboekwinkel. Dan pakt mijn man me bij de hand, kijkt me liefdevol aan en spreekt me kalmerend toe.
Ik mag wèl iets uitzoeken.
Mijn man begrijpt mij.

15 opmerkingen:

 1. Ik herken het hoor! Ik ben dan ook ZO blij dat mijn oudste dochter na de zomervakantie naar de Middelbare school gaat!
  Ik stam uit de tijd van the good old "Ryam-agenda's"....en ik heb ze allemaal nog bewaard!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kaarten, dozen postpapier en cadeauverpakkingen, niet aan voorbij te komen.

  Ik ben ook uit het Ryam-tijdperk en het bruine kaftpapier, zo saai.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar....

  Ik word nog steeds blij van nieuwe mappen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hè ja, dat onbevlekte blad van een nieuw schrift, waarin je bijna niet durfde te schrijven. Bang om alle dromen te verstoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, ja, ik kan helemaal losgaan in de Schoolcampus van V en D en bij Aktion. Moet mezelf (geen begrijpende man) losscheuren van zoiets en mezelf bedwingen om niet meer dan het echt nodige (en ok, iets leuks erbij voor de heb)te kopen. Een nieuw schrift of cahier of een dummy, wat een beloftes zitten daarin.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hadden in de brugklas verplicht een agenda van school :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk vind ik die 'atomaschriftjes'. heb je een foutje of wat te slordig geschreven, HUP blad eruit en kan je gewoon opnieuw beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een hoop medekwijlers. Zal ik slabbetjes uitdelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Feest van herkenning! Ik ben ook dol op kantoor- en schoolartikelen. Ik kon nachten wakker liggen van de beslissing of ik een multomap zou nemen of allemaal losse schriften. En ik kon niet wachten tot de nieuwe agenda's in de winkel lagen. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel herkenbaar. Ik kocht vandaag weer eens briefpapier. Nog een stokpaardje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helaas hier geen medekwijler haha.Wel vind ik het nu leuk om zo af en toe een mooi boekje te kopen voor mijn gedichten en krabbeltjes of kleine notitie boekjes ,die zijn erg handig voor in de tas Nee ik ga pas kwijlen van heerlijke geurtjes bodylotions en zalig ruikende douchegels en zeepjes .Wat fijn dat je man je in ''de hand'' houd en je toch iets leuks mag uitzoeken .Wat een gezellig blog weer!!
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een fantastisch blog...en die klok van de verzekering, ik heb exact dezelfde (mn man dan) en daar gingen kwartjes in. ik gebruik hem nog steeds, heb 6 kwartjes bewaard en om de andere dag wordt hij opgewonden.
  Nooit gedacht die klok in een blog tegen te komen.
  En was er ook een fotozaak op de Jan Luykenlaan in Den Haag????
  Ik woonde om de hoek en liet daar m'n vakantiefoto's ontwikkelen...

  Berber

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Berber: Die zaak op de Jan Luykenlaan is nog steeds in het bezit van de familie. De neef van mijn man, Henk van den Boogaardt, heeft de zaak in de jaren 60 opgericht. Nu heet het NEBO.
  Ik kan je geen mailtje sturen, omdat je profiel is afgeschermd. Heb je zelf ook een blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. helaas, ik heb geen blog
  heb wel een mailadres berberboomsma2010@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh heerlijk hoor, struinen door een boekhandel. En er is ook zoveel moois. Wel lief hoor, die man van jou, dat je toch iets uit mag zoeken. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.