Scrupules 9

Vijf nieuwe gewetensvragen:

1.   Bij het afrekenen in de garage merk je, dat de bediende vergeet het nieuwe oliefilter (20 euro) in rekening te brengen. Je vindt de rekening al te hoog. Maak je hem erop attent?

2.   Je zit ergens in een afgelegen bar wat te drinken. Opeens ontwaar je de vrouw/man van een goede vriend/vriendin in een romantisch tête-à-tête met een vreemde. Vertel je dat later aan je vriend/vriendin?

3.   Je ontdekt dat je broer geheime inlichtingen verkoopt aan een vreemde mogendheid. Geef je hem aan?

4.   Om één uur ’s nachts bel je een vriend op. Maar je maakt een vergissing en belt een andere vriend. Als die met slaperige stem antwoordt, zeg je dan wie je bent?

5.   Je stapt ’s nachts om twee uur in een taxi. De chauffeur is dronken en rijdt als een gek. Toch kom je veilig thuis. Geef je hem dan aan?

6 opmerkingen:

 1. 1. Nee ik hou mijn mond.
  2. Ik zeg niets tegen mijn vriend/vriendin maar ik laat wel doorschemeren aan de ander dat ik hem daar heb zien zitten.
  3. Hangt af van welke inlichtingen aan welke mogendheid..
  4. Hihihi ja luid lachend ws.
  5. Ik kom niet thuis want ik stap gelijk weer uit, en bel de politie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 1. Ja, ik ben belachelijk braaf.
  2. Nee, daar wil ik me niet in mengen.
  3. Nee, tenzij we ondrukt worden door die vreemde mogendheid. Dan is hij een verrader.
  4. Ja, maar ik bel nooit mensen op dat tijdstip. Bovendien heeft het geen zin om te ontkennen, want bijna iedereen heeft nummerherkenning.
  5. Ja, als ik het niet ontdek voordat ik ben ingestapt, geef ik hem alsnog aan. Stel dat hij later iemand doodrijdt ......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja
  nee, maar ik spreek wel de man/vrouw van vriend/vriendin erop aan.
  nee
  ja en sorry
  ja

  pffffff lastige gewetensvragen hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 1 .Ja hoor ,ik zou me anders rot voelen
  2 . Nee ,ik vertel wel degene dat ik hem/haar gezien heb
  3 .Ik zou het echt niet weten
  4 .Ja
  5.Ja absoluut ,levensgevaarlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 1. Nee, ik zou niks zeggen. Het is ook gebeurd dat er iets in rekening gebrsacht was en ik er later achter kwam. Er werd heel vervelend over gedaan en ik kreeg het geld niet terug.
  2.nee, ik zou niets zeggen.
  3.Moeilijk, ik zou twijfelen, maar uiteindelijk zou ik het niet doen. Ik zou wel met hem praten.
  4. Ja.
  5. Ja. Heel zeker.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij het afrekenen in de garage merk je, dat de bediende vergeet het nieuwe oliefilter (20 euro) in rekening te brengen. Je vindt de rekening al te hoog. Maak je hem erop attent? --> Nee, niet als de rekening al heel hoog is.

  2. Je zit ergens in een afgelegen bar wat te drinken. Opeens ontwaar je de vrouw/man van een goede vriend/vriendin in een romantisch tête-à-tête met een vreemde. Vertel je dat later aan je vriend/vriendin? --> Nee. Maar ik zou juist aan die ander zeggen dat ik hem/haar bijvoorbeeld een week de tijd geef om het te zeggen. Als hij/zij dat dan niet gedaan heeft, dan doe ik het alsnog.

  3. Je ontdekt dat je broer geheime inlichtingen verkoopt aan een vreemde mogendheid. Geef je hem aan? --> Pffft, moeilijk. Maar ik denk wel dat ik dat zou doen. Zeker als het mensenlevens in gevaar brengt.

  4. Om één uur ’s nachts bel je een vriend op. Maar je maakt een vergissing en belt een andere vriend. Als die met slaperige stem antwoordt, zeg je dan wie je bent? --> Ja hoor. Waarom niet?

  5. Je stapt ’s nachts om twee uur in een taxi. De chauffeur is dronken en rijdt als een gek. Toch kom je veilig thuis. Geef je hem dan aan? --> Ja, absoluut. En ik betaal hem ook niet. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.