Zoekresultaten

Als je via Google.be zoekt naar ram in Ravels, kom je ook het onderstaande bericht uit de Gazet van Antwerpen tegen. Het gebeurde 2 straten hiervandaan en is, in ons wijkje, lange tijd het belangrijkste gespreksonderwerp geweest. Iedereen was geschokt.


Ram beschouwde vader als rivaal

13/08/'08 De 85-jarige René Van Nooten is maandagochtend in een wei naast zijn huis op Gilseinde in Ravels overleden, nadat hij was aangevallen door een ram. Het dier bleef ook toen de zoon tussenbeide kwam nog op de ongelukkige inbeuken. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

René Van Nooten bracht maandagmorgen rond 7.30u een bezoekje aan de schapenwei naast zijn woning op Gilseinde in Ravels. Omdat de dieren niet van hem waren, blijft het voor iedereen een raadsel waarom de 85-jarige weduwnaar besloot de wei te betreden.

“Hij is daar aangevallen door een ram van de kudde”, vertelt zijn zoon Antoon Van Nooten, die zelf een straat verder woont. “De buurvrouw is op zijn hulpgeroep afgekomen. Omdat zij zelf niets kon doen, heeft ze mij erbij gehaald. Die ram ging telkens op zijn achterste poten staan en stootte met zijn kop mijn vader aan. Hij probeerde recht te staan, maar dat lukte niet.”


Gebroken teen

Antoon wierp zich zelf in de wei. “Ik deed dat zonder nadenken. Ik had niet eens een stok of zo bij me. Ik stampte dat beest enkele keren hard, maar brak daarbij mijn teen.”

De buurvrouw had er intussen de eigenaar van de kudde bij gehaald. Samen met de zoon wist hij de ram met een touw vast te binden. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en hebben nog geruime tijd getracht het slachtoffer te verzorgen. Maar alle hulp kwam te laat.

“Toen ik ter plekke kwam, leefde mijn vader zeker nog. Maar die ram bleef tekeergaan, alsof hij een ander mannetje bleef aanvallen. In de natuur doen ze dat ook tot één erbij neervalt. Het zijn in ieder geval beelden die ik nooit meer vergeet. Ik heb nooit eerder gehoord dat een ram een mens aanviel. Een stier wel, ja.”

René Van Nooten, oom van de Ravelse burgemeester Leo Van Nooten (CD&V), wordt maandag 18 augustus om 10u in de Sint-Servatiuskerk van Ravels begraven.

4 opmerkingen:

 1. Wat een naar eind zeg voor deze man. Rammen kunnen heel agressief zijn, vroeger op de boerderij van mijn tante en oom brak de ram ook wel eens los. Menig keer zijn wij de hooiberg ingevlucht totdat hij weer terug werd gedreven naar de wei.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het ook eens gezien. Een ram die een kind aanviel. Ik ben daar ook van geschrokken zodat ik nu zelfs er niet zo dol op ben als onze kinderen bij brave geitjes gaan.
  Ganzen en zwanen (en zelfs kalkoenen)gaan soms in de aanval. Zelf ben ik eens aangevallen door een grote kalkoen. Brrr. Ik durfde daarna den hof niet meer in. Het dier was van mijn vader.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben blij dat jij wat goedaardiger bent ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd op je hoede zijn met rammen!
  Ben er (vandaag op de kop af 14 jaar) met één getrouwd, dus weet er alles van.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.