Kundige klussers

Er is weer geklust in Ravels. Niet zo boeiend voor jullie, maar ik vind het vooral leuk om voor onszelf een soort verslag te maken.

Op 21 augustus werd onze oude mazouttank geleegd, gereinigd en volgestort met schuimbeton. Het certificaat is belangrijk bij verkoop van onze woning.

Nadat in juni de lantaarnpaal in de voortuin was afgevoerd bleven wij zitten met de fundering. Dat was niet zo handig voor de tuinman die binnenkort nieuw gras komt leggen. Zijn freesmachine kan daar op vastlopen.

Gelukkig vonden wij een sloopbedrijf in Goirle en werd het betonblok uitgegraven en afgevoerd. Een zeer knap staaltje werk.

21 opmerkingen:

 1. Nognooit gehoord van een mazouttank, is dat een soort septictank?
  Fijn dat jullie van het betonblok verlost zijn, kan de tuinman zich uitleven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is hier het gebruikelijke woord voor stookolie, Petr@.

   Verwijderen
 2. Jeetje, jullie komen toch nog van alles in die tuin! Gelukkig zijn er vakmannen die weten wat ze moeten doen.
  Zou het nu geen goeie tijd zijn om te verkopen?
  Zo opgeknapt als alles allemaal nu is en de huizenmarkt is gek hoor!
  Of willen jullie nu eigenlijk helemaal niet meer weg?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn directe reactie is verdwenen, Trees.
   Ik schreef dat we hier eigenlijk nooit weg wilden, maar jarenlang erg krap zaten en het nodige onderhoud niet konden laten doen.
   Na Robberts pensioenuitkering is dat probleem opgelost. We hebben dus een lange lijst met wensen en laten die stuk voor stuk realiseren.

   Verwijderen
  2. Ja dat het financieel weer beter ging was prachtig natuurlijk. Meteen huis uit de verkoop gehaald weet ik nog. Ik hoop dat jullie daar saampjes heel oud mogen worden!
   Het wordt echt prachtig allemaal! XXX

   Verwijderen
 3. Ik vind het juist wel heel leuk de foto's en de verslagen van jullie huis en tuin dus gewoon lekker doorgaan maar van mij vaker. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu we het kunnen betalen, zijn we eindelijk allerlei achterstallig onderhoud aan het inhalen. We liepen tien jaar achter. De tuinman is waarschijnlijk de eerstvolgende of het moet de man zijn die de afvoerpijp naast ons huis gaat aanleggen. We zullen wel zien.

   Verwijderen
 4. Groot gelijk om de boel aan te pakken nu het kan, zal eventuele verkoop in de (verre) toekomst vast bevorderen. Gaat het weer een beetje met je na de laatste ingreep?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mail je wel even. Anders gaat het hier weer over mijn lijf i.p.v. onze klussen.

   Verwijderen
 5. Grappig om te zien hoe grondig jullie de klussen met groot materieel aanpakken.
  Diepte-investering is nooit weg.
  Lekker nu even blijven zitten in deze woelige tijd.
  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zat al jaren in het vat, maar de centjes waren er niet. We hebben zelf nergens verstand van en laten het allemaal aan de vaklui over. We zien hier de meest vreemde voertuigen arriveren. Ik houd soms mijn hart vast. ;-)

   Verwijderen
 6. Fijn om nu jullie dromen waar te kunnen maken Marja. Kan me voorstellen dat je soms je hart vasthoudt met al die vreemde voertuigen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie hebben wel wat grote klussen dit jaar zeg. Gaat het weer een beetje met je Marja?? Van die tank heb je gelijk mee hoor. Mijn schoonouders verkochten vroeger olie en hadden een grote tank in de tuin liggen daarvan. Wel dichtgegooid met zand maar nooit een bewijs er van. Daar kregen ze nog een hoop last mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat redelijk. Vanmiddag op gesprek. Wordt vervolgd.

   Verwijderen
 8. Wat een grote ondergrondse verrassingen. Goed dat je het allemaal kan laten verwijderen en heerlijk dat je daar nu wel budget voor hebt.
  Sterkte vanmiddag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alles komt zoals het komen moet zou je bijna denken. Wat heerlijk dat er destijds geen geschikte koper kwam want nu zitten jullie nog op je heerlijke eigen "stekkie".
  Weliswaar mét een zooi achterstallig onderhoud maar dat geeft vast heel veel voldoening om het nu aan te kunnen pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk overzicht van al jullie klussen. Het wordt groots aangepakt. Maar wat knapt het op, hè?

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sjonge jonge, wat er allemaal bij komt kijken om je grasveld op te knappen. Maar je kunt het beter in één goed goed doen dan half.
  Veel liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die tankreiniging heeft niets met het grasveld te maken, Kakeltje. Dat moet gewoon gebeuren i.v.m. risico voor bodemverontreiniging.

   Verwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.