De slager


Dit dier is helaas overleden
Nu is het dus tijd voor ontleden
Ze gaan tot het bot
En houwen zich rot
Zo wordt ze in stukken gesneden

11 opmerkingen:

  1. Werken in een slachthuis is niets voor mij
    van dode dieren word ik niet erg blij
    maar een stukje vlees
    zeg ik zonder vrees
    is op z'n tijd wel lekker, al sta ik niet in de rij.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel. Nee, ik zou daar ook voor geen goud willen werken.

      Verwijderen
  2. Hoewel we er smakkend van eten
    wil menigeen "liever niet weten"
    helaas is ook Riet
    heel erg hypocriet
    en wil ze dit plaatje vergeten.

    Maar diep in m'n hart weet ik wel dat in die tijd de dieren beter af waren dan tegenwoordig.
    De slachter aan huis na een goed leven, kom er eens om in de huidige "fabrieken".

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zijn inderdaad van die klussen
    waarop ik me niet wil focussen
    deze hoort erbij
    dat is niets voor mij
    dan ga ik er heel snel vantussen

    je limerick en plaat zijn natuurlijk weer prachtig maar de inhoud...brrrrrr.... ik krijg er de rillingen van. En ja, welke vorm beter is, die van toen of die van nu.... ik eet weinig vlees maar denk er nooit over na, dat is voor mij een 'brug te ver' .

    Lieve groeten en fijne zondag.



    BeantwoordenVerwijderen
  4. Brrrr ik herinner me dat er in mijn kindertijd bij de slager zo`n opengesneden dier hing in de slagerij. Pffft
    Maar het is de echte werkelijkheid.
    Ik vind dit erg leuk al die ambachten op de foto

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelukkig kan ik kant en klaar gesneden en uitgebeend vlees uitzoeken bij de slager. Wat er aan vooraf gegaan is, wil ik eigenlijk niet weten. Kop in het zand, dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. In mijn jeugd hing er elk jaar in februari eentje in de aanbouw. Het ergste vond ik de bloedende kop .Ik zet het gauw uit mijn bol.

    Groetjes, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn jeugdvriendin was een dochter van de slager. Voor ons was dit toen een heel gewone aanblik.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is nog maar kort geleden dat wij een slager in het dorp hadden die zijn dieren nog zelf slachtte. Altijd in de nacht van donderdag op vrijdag. Op vrijdag stond er een rij voor de winkel, daar werd je niet goed van.
    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen