Patronen - openheid

Stel dat iedereen verplicht DNA-profiel en vingerafdrukken zou moeten afstaan. Dat zou toch helpen om alle misdadigers te pakken te krijgen? Wat mij betreft mag daar volledige openheid over bestaan.
Recht op privacy moet je dan maar verdienen door je goed te gedragen en de wet niet te overtreden. Dat zou een hoop ellende schelen.
Wat vinden jullie van dit idee?

Invalshoek is een uitdaging van Reismeermin.

10 opmerkingen:

 1. ik heb niets te verbergen, maar vind het geen prettig idee als instanties zomaar de beschikking zouden hebben over alles wat van mij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens .Trouwens van mij hebben ze op het Gemeentehuis mijn vingerafdrukken genomen voor mijn indentiteit bewijs .Niks mis mee !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja, heb ik al zo vaak gedacht! Gewoon verplichten, als je niks te verbergen hebt, waarom zou je daarover moeilijk doen dan... Ik denk dat er dan ook veel minder misdrijven worden gepleegd..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het er ook niet mee eens, misbruik ligt om een hoekje en wat is er gebeurd met de regel; je bent onschuldig totdat je schuld bewezen is?
  We moeten niet willen dat het omgedraaid wordt, want dan ben je zelf ook bij voorbaat al een verdachte geworden. Dat vergeten mensen maar al te makkelijk. Die denken dat zij zelf er geen last van zullen hebben, ze zijn immers niet crimineel en hebben niets te verbergen.
  Is dat echt zo? Dat je NIETS te verbergen hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Of het de misdrijven tegen zal gaan betwijfel ik. Ik heb niets te verbergen maar heb wel iets tegen al die verplichtingen die ons worden opgelegd.

  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben het helemaal met je eens, heb niets te verbergen en het is niet zo dat je met vingerafdrukken en dna-materiaal je hele hebben en houden prijs geeft... Dus de instanties kunnen niet zomaar beschikken over alles.... dat is echt een misvatting...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op zich lijkt het me een goed plan maar er ligt tóch een "maar " op de loer!
  Kwaadwillenden kunnen álrijd wel een mogelijkheid vinden misbruik te maken van de "gewoonste dingen"
  Er zijn héél wat huizen te vinden waarin mijn vingerafdrukken te vinden zouden kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal mee eens, ik denk dat er een hoop misdaden opgelost kunnen worden op die manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal mee eens Marja.
  Zolang ze niet het DNA niet door elkaar gooien door fouten. Zeg ik geen vuiltje aan de lucht.

  BeantwoordenVerwijderen