Brief 23

Hoi Novelle,

Herkenbaar hoe je ineens overvallen kunt worden door alle dingen die je overkomen. Het zuigt je energie weg en kan je van het ene op het andere moment compleet van de sokken blazen. Na alle zware weken die achter je liggen, zou je rust en ruimte willen krijgen om te rouwen. Al die confronterende onderzoeken kun je misschien een paar maanden voor je uit schuiven. Het is te veel en te snel. Die zachte banden zijn gelukkig wel snel te verhelpen, maar de rest is zwaarder dan je fietstochtje. Ik denk aan je.


Goed dat jullie er even tussenuit zijn geweest naar mijn geboortestad. Wij gingen vroeger met schoolreisjes en met ons gezin naar het Mauritshuis, de Gevangenpoort, het Gemeentemuseum, het Binnenhof, het Vredespaleis, Madurodam en alle andere bezienswaardigheden. Op zich ben ik niet erg op Den Haag gesteld. Er zijn veel lelijke gebouwen overal tussenin gepletterd. En een echt hart heeft de stad niet. Mijn hart ligt er in elk geval niet. Ik heb geprobeerd de maker van het beeld te vinden, maar het is me niet gelukt. Ferrara is daar heel goed in, las ik in de reacties op jouw brief. Zij was ook al zo knap om de echte schilder van mijn nep “Poortvliet” op te sporen.
Dapper om er zoveel uren voor in de trein te gaan zitten. Dat zou ik voor weinig dingen over hebben. Welke route hebben jullie gevolgd? Door de polders of via Utrecht? Ik las over het natuurgebied en moest meteen aan de Oostvaardersplassen denken. Maar jij noemt de Loosdrechtse plassen. Ik ben benieuwd.

Enfin, wij zouden zaterdag dus kijkers krijgen. Tja. Wij ruimen en poetsen natuurlijk. Belt de makelaar om te melden dat ze toch niet kunnen komen. Snotverdorie nog 's aan toe! Achteraf bedacht ik dat ze vermoedelijk waren afgeschrikt door het weeralarm voor zaterdag. Ja, je gaat niet je leven riskeren om een huis te zien. Dat snap ik dan ook wel weer. Maar leuk is anders. We staan toch iedere keer weer op scherp, zal ik maar zeggen.

Zondag werd onze oudste zoon 37. Robbert en ik feliciteerden elkaar en daar bleef het bij. Toch nog steeds wat onwennig dat zij niets vieren. Ze willen dus ook geen kaartjes ontvangen of gebeld worden.
Hier kun je nog wat moois zien. Je houdt toch zo van mozaïek?

Troostgroet uit Ravels

10 opmerkingen:

 1. Leuk dat je de link van Rietepietz over mozaiek hebt toegevoegd. Daar kan Novelle misschien weer een beetje van opknappen,.
  Mijn vriendin doet ook nooit iets aan verjaardagen. Ook niet aan verjaardagen van andere mensen, wat dat vindt ze zwaar onzin.
  Jammer dat de bezichtiging, maar je zou best weleens gelijk kunnen hebben dat dat door het weer komt.
  Houd goede moed <3
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De makelaar belde om te melden dat ze a.s. zaterdag om 3 uur komen en een tweede groep om half 4!

   Verwijderen
  2. Ga weer duimen hoor voor jullie. Hoop dat het nu een keer lukt.

   Verwijderen
 2. Wat een lieve troostende brief schreef je Marja dank je wel.
  Heerlijk dat er beweging en roering rondom jullie huis is.
  Strekte met alle emoties daarbij die je dan kunnen over vallen.
  Natuurlijk hoop ik op een feestje vanwege de verkoop van jullie prachtige huis.
  hou je haaks meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijzondere warme brief, al ken ik de persoon niet, je schrijfstijl blijft prachtig in al haar vormen.
  Super goed nieuws van de makelaar. Blijf opnieuw duimen.
  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lieve brief voor Novelle, die wel enige troost kan gebruiken.
  Voor zaterdag maar weer in de duimstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig mag ik jou wél feliciteren met 37 jaar déze zoon en dat doe dan ook "van harte"!
  Ik deel je mening over Den Haag, ik ben er geboren en getogen maar de stad is geen gfractie meer van wat het ooit was. We rijden er wél vrij vaak doorheen om naar Scheveningen te komen, of familiebezoek maar vrijwel nooit meer zómaar! En dat terwijl het "om de hoek ligt"

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk nieuws van de makelaar. En nog wel twee bezichtigingen op één middag! Ik duim voor je. Ik hoop echt dat het gaat lukken.

  Het blijft moeilijk,hè, die verjaardagen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. FELICIDADES met je oudste zoon. En eens komt die koper die een leuke prijs betaalt voor beide partijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met jullie zoon. Ja het lijkt me best moeilijk. Mijn schoonmoeder haar ouders waren ook Jehovah getuigen en zij was dan wel gestopt maar toch, het bleef er toch nog een beetje inzitten. Verjaardagen werden ook nooit uitgebreid gevierd daar en de kinderen mochten nooit vriendjes vragen. Bleef toch wel wat van hangen eigenlijk. Denk net zo als bij veel geloven.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.