Overgang - dankbaarheid

Ik ben dankbaar omdat ik de genen van mijn moeder heb geërfd.
Zij was beide keren kerngezond zwanger en ging vrijwel geruisloos de overgang door.
Wel had ze soms een opvlieger, maar die heeft ze niet op mij overgedragen.
Joepie!

16 opmerkingen:

 1. Wat een geluksvogel ben je dan! Mijn overgang is een drama. Alles wat je maar kan krijgen, dat heb ik heb(of gehad). Nog steeds eigenlijk. Echt een heel vervelend kwaaltje. Het naarste tot nu toe. Het zal wel weer overgaan, maar dan moet ik hormonen slikken, zegt de huisarts. En dat wil ik niet. Dus sukkel ik een beetje door.
  Maar ooit komt er een eind aan(zegt ze hoopvol).

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deels de genen van mijn moeder en ik ben er echt niet blij mee.De overgang was een langdurige periode ,maar dat ligt gelukkig al weer jaren achter me!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat is inderdaad één van de redenen omdankbaar te zijn!
  lieve groet, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb gelukkig niet de genen van mijn moeder. Dit is een van de ergernissen die redelijk soepel langs mij heen is gegaan. Soms een opvliegerige, maar dat mag geen naam hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bofkont!
  't Was niet de prettigste periode in mijn bestaan en heel af en toe komt er nog een opvlieger langs, maar niet meer zo heftig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ergens moeten we familie van elkaar zijn denk ik, ik zat nooit beter in m'n vel dan wanneer ik zwanger was en van de overgang heb ik op wat opvliegers na eigenlijk geen last gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn moeder heette Riet. Dát zal het zijn!

   Verwijderen
 7. Na vele opvliegers slik ik nu dagelijkse een hormoontabletje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoop dat ik het niet van moeder heb, want dan weet ik het niet hoor, blup, ik begin net met die fase...
  Er zijn altijd van die leuke beloftes. We wachten af...
  Groet, WIlma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marja, mijn moeder heet ook Riet, naar Maria. En ik Mirjam ook naar Matia... Nou Marja is natuurlijk ook naar Maria.... Ik dwaal af.... Ik ben net in de overgang en ook maar af en toe een opvlieger, net als mijn moeder... Kan geen toeval zijn toch, zit 'm vast in de naam ja...
  Fijne dag vandaag,
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dus jij hebt de vliegers niet opgelaten ;-)

  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben ook makkelijk door de overgang gevlogen. Gelukkig maar, het lijkt me best wel een moeilijke tijd als dat niet zo lekker gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn moeder (ook Riet :-) ) en ik zijn allebei door een operatie (verwijdering van de eierstokken) plotseling de overgang in geschopt. Ik vind het verre van prettig.
  Hoe het natuurlijk verloop geweest zou zijn? Geen idee. Maar ik lijk in alles op mijn moeder dus ongetwijfeld zou het bij mij hetzelfde verlopen zijn als bij haar.

  Zwanger zijn daarentegen vond ik geweldig. Ik zou wel heel mijn leven zwanger willen zijn ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou mijn zwangerschappen zal ik het maar niet over hebben. Maar de overgang heb ik weinig last gehad, alleen wel wat depressieve klachten en omdat ik best vroeg was werd dat niet daarop gegooid tot ik bij een maatschappelijk werkster kwam die het wel onderkende. Daar ben ik nog blij mee. En nu al jaren geen last meer en overal van af heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen