Koppoel

1962 
Manlief met zijn broertje op de Koppoel, een van de Kagerplassen 
De boot was van boer Jaap Straathof 
Hij werd gebruikt om jongvee van hot naar her te varen 
Mijn schoonouders hadden in die tijd een woonboot op de Kaag liggen 
Veel zomerse pret voor de kinderen

14 opmerkingen:

 1. Het moet niet gekker worden Marja. Die surfplank waar ik laatst over schreef, die lag op de Kleipoel. Om het hoekje, het andere deel van de 'telefoonhoorn' als je de kaart erbij zou pakken. Mijn ouders zijn daar opgegroeid.Wie weet hebben hun wegen daar weleens gekruisd. Het is echt een leuke foto! Lekker brak bootje. Toen werden spullen nog niet zo gauw vervangen :-). Brengt herinneringen terug. Bij mijn oma was het altijd een hit als we met de roeiboot de plas op mochten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Woonden zij daar permanent? Mijn schoonouders hadden voor de weekenden en vakantie eerst een tent staan bij die boer en later lieten ze een woonboot naar een slootje slepen. Die boot kon er jaren later alleen maar uit door hem uit te graven. Het was in Rijpwetering of de Rip zoals zij dat noemden.

   Verwijderen
  2. Haha, de Rip ja. Daar kwam mijn moeder vandaan. Mijn vader van 'Ouda'. Of specifieker: de zevenhuizen. Dat is een stukje Oud-Ade dat meer neer de kaag toe ligt. Ik kan de foto niet helemaal plaatsen, maar volgens mij zie ik op de achtergrond de bomenrij van de Ripselaan. Die heb ik zo vaak gefiets, toen we in Oud-Ade een vakantiehuisje hadden en ik een vakantiebaantje had in 'de Veen' :-).

   Verwijderen
 2. Hoi Marja,
  Wat leuk, de Kaag, dat is hier vlakbij, ik kan er zo naar toe fietsen... Ben er ook wel een aantal keren geweest. Je kunt er heerlijk wandelen en lekker op een terrasje zitten in de zomer. Het is er dan wel altijd heel erg druk tegenwoordig. Wellicht is het in deze tijd van het jaar heerlijk rustig, zonder de toeristen... Lijkt me heerlijk om daar de vakanties van je jeugd te hebben doorgebracht...
  Ik wens je een heel fijne dag en alvast een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Marja, mijn ouders huurden in vakanties vaak een woonboot aan de Kaag en later hadden we een stacaravan bij boer Piet van Rijn in Warmond. Zelfs met onze kleine kinderen hebben we daar nog wel eens een vakantie doorgebracht. Net zoals jouw man heerlijke herinneringen aan de Kaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie nostalgische foto. De Kaag, daar gingen wij vaak heen in de jaren zeventig, toen moeder nog een boot had. Bromsnor woonde er in die tijd. Vonden we spannend. Maar we hebben hem nooit gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto en een leuke herinnering. Hoewel ik me wel 2 x zou bedenken om in zo'n krakkemikkig bootje te gaan zitten... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke plaat. Bewust in sepia of inmiddels zo verkleurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit gun je toch ieder kind..... helaas is dat tegenwoordig voor de meeste kinderen niet meer weggelegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk om zo te kunnen genieten als je jong bent !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze zou zo bij ons passen op onze Terugblik-dag op zondag. Plezant nostalgisch plaatje.
  In onze 'dolfijne' stad stikte het van die grote bek Amsterdammers op de campings.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goh, de Kagerplassen.... daar ging ik als kind ook weleens naar toe! De boot van vrienden van mijn ouders lag daar ergens in de buurt...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke foto. Je zou haast de klok terug willen zetten...

  BeantwoordenVerwijderen