Thursday Challenge "Monochrome"

1915 - De moeder van mijn opa van der Wulp
1920 - De moeder van mijn oma van der Wulp
Kijk voor de andere monochrome beelden op deze website

24 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Marja,
  Wat een prachtige foto's. Ik benngek op zulke oude familiefoto's. Wij hebben twee smalle plankjes boven de bank, met daarop een verzameling oude foto's in mooie oude lijstjes... Zo leuk om naar te kijken en we kunnen ze nu en dan verwisselen...
  Ik wens je een heel mooie dag vandaag.
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omaatje lief en opaatje gek. Was dat geen plaatje van Wilma ;-)?
  Plezante invulling van de uitdaging, vooral de eenvoudige vrouw op foto 2. Het geeft een mooi tijdsbeeld weer. De crisis moest nog komen. Maak er een mooie herfstdag van, misschien wel met wat winterkost *wink, big smile*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewéldig die oude foto's , als je beter naar oude foto's leert kijken kun je zien dat hoge leeftijd vaker door kleding en kapsel gesuggereerd werd dan de werkelijkheid was.
  Op de eerste foto is de dame duidelijk nog niet zo oud, misschien wel foto uit een kraambed ( men kreeg indertijd immers kinderen zolang men vruchtbaar was) .De tweede foto doet me erg denken aan een foto van Henk z'n oma, zelfde tijd ,zelfde plaatje en ook deze dame is vast niet de 80 jaar die ze lijkt maar misschien pas 60 ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schat dat deze dames rond 1875 zijn geboren. Mijn opa en oma waren van 1900 en 1902. Ze werden inderdaad vaak zeer ouwelijk geportretteerd. Het moest ook allemaal zo serieus blijkbaar.

   Verwijderen
 4. Wat een mooie oude foto's Marja.
  Heb ik gelijk als ik denk dat je wel wat lijkt op je oma op de bovenste foto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen idee, maar het zou natuurlijk best kunnen. Het zijn mijn overgrootmoeders van moeders kant.

   Verwijderen
 5. Mooi deze oude foto's. Wat is er in de tussentijd toch veel veranderd. Zo in bed liggen met een mooie beddensprei, komt tegenwoordig niet meer voor. Ook in ziekenhuizen zijn de dekbedden in gebruik. En als ik naar de onderste foto kijk, dan ben ik toch blij dat ik in de huidige tijd leef. Hoe oud zal je overgrootmoeder geweest zijn op deze foto. Ik denk nog niet zo oud. Maar de kleding en de haardracht liet de dames er een stuk ouder uitzien dan ze waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig, wat een mooi tijdsbeeldmoment. Je ziet dat de moeder van je oma heus niet zo oud is als ze lijkt. Kijk maar hoe glad en zonder rimpels haar gezicht nog is.

  Erka

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat je die foto's nog hebt. Vroeger hadden ze er maar zo weinig.
  Om te koesteren zo mooi.

  Zijn jullie nu nog familie van Gerard van der Wulp (NOS journaal)?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn he oude foto's. Ik heb onlangs ook oude foto's van mijn overgrootmoeder gekregen, bleek dat ik als 2 druppels water op haar leek ook nog! Leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat geweldig dat je dit soort foto's hebt, wauw!

  En ja past perfect in het thema ook natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie plaatjes, ik heb ook nog heel veel oude foto's, ben er zuinig op!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Grappig, ik heb tijden niet aan mijn overgrootmoeder gedacht die ik nog heb gekend. Ze werd over de 90. Maar bij het zien van jouw overgrootmoeder in een zelfde soort schort die zij altijd droeg, komt ze weer tot leven.
  De foto in het ziekenhuis lijkt wel in scene gezet, alles is zo keurig. Je hebt inderdaad trekken van de vrouw in het bed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als ik naar de laatste foto kijk, is het net alsof ik een foto zie van een tante van mijn man. Ze is een jaar of drie geleden overleden, maar leefde nog geheel in de ouderwetse stand. Een wasautomaat? Kwam er bij haar niet in! Ze is als vrijgezel in het huis van haar ouders blijven wonen, en droeg de kleren van haar moeder. Zwaar antiek dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Foto's van bijna een eeuw oud. Koester ze maar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doen we zeker. Zie ook: http://www.fobo.be/foto%20-%20nl.htm

   Verwijderen
 14. Bijzonder deze foto's, erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een fijne foto's! Toevallig heb ik zelf ook een oude foto geplaats. Maar deze twee slaan alles. En een bijzonder tijdsbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi, zulke oude foto's. Wat een wereld van verschil met de huidige tijd en toch "maar" ruim 100 jaar geleden. Gelukkig heb ik van mijn ouders ook nog zulke mooie oude foto's. Ben bezig om er een fotoalbum van te maken als herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Awesome posts for monochrome and such historic value, too. Great shots.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtig hé, die oude foto's van je voorouders. Mijn broer heeft onze stamboom nagetrokken en is zodoende ook veel oude foto's tegen gekomen. Ik kan daar erg van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat lief, die foto's. Op de eerste foto zit nota bene een zuster die tijd heeft een patiënt voor te lezen. Je ziet maar één bed maar ik vraag me af hoe groot destijds de zalen wel niet waren. De tweede foto vind ik heel aandoenlijk. Moeder is hard aan het werk om haar huishouden op orde te krijgen en dan moet ze er ineens van af omdat iemand zo nodig haar op de foto wil zetten.
  Ik vind het heel bijzonder dat je foto's uit die tijd hebt. Jan met de pet had geen geld om zich te laten fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi en spannend zo'n oude foto's - elke foto vertelt weer een ander verhaal en wat ik nog leuker vind is dat je zelf gaat fantaseren.

  BeantwoordenVerwijderen