Vlaamse keuken

Manlief was vorige maand op de fotobeurs in Keulen.
Zijn Engelse collega Julie had een paar eigengemaakte cadeautjes meegebracht. Een fles gooseberrygin en een pot spicy tomato chutney.
Hartstikke lief van haar.

Nou zijn wij niet van die keukenhelden, maar met die chutney dachten we wel raad te weten. Spaghetti en gehakt erbij en roeren maar.
Het was heerlijk.

Julie reageerde verbijsterd toen hij haar mailde over het succes. Chutney is bedoeld om met kaas of worst te combineren als een koude dipsaus. Ze betwijfelde of het wel mocht worden opgewarmd.

We hebben smakelijk gelachen.
Onze magen hebben het overleefd.

20 opmerkingen:

  1. Als het maar lekker was!

    Maar euhh, in de Indiase keuken wordt chutney in tal van warme gerechten verwerkt. Dus maak je geen zorgen...
    In heel veel Indiase Curry's zit het als ingrediënt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo kun je veel elkaar leren.... enne dit log had ook goed kunnen dienen als log voor de thursday challenge ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Marja,
    Ja dat is leuk, maar het heeft jullie in ieder geval heerlijk gesmaakt en daar ging het uiteindelijk om...
    Ik wens je een heel mooi weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben ook niet zo'n kok, maar dat wist ik wel. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. prachtig deze zeg dat ziet er ook lekker uit dus waarom niet
    groetjes antony

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Marja,

    Ik wou je graag laten weten dat ik jou samen met 15 andere bloggers genomineerd heb voor een “Beautiful Blogger Award”.
    Hopelijk vind je dit nieuws fijn om te vernemen. Voel je vooral niet verplicht deze te accepteren, de onderscheiding is bedoeld als een teken van mijn erkentelijkheid ten aanzien van een voor mij “waardevolle” blogger.
    Maar mocht je toch overwegen om deze in ontvangst te nemen, dan kan je hierover meer informatie vinden in mijn blogbericht van vandaag. Dit is de link : http://dauws.blogspot.be/2012/10/in-de-prijzen-gevallen.html
    Maak er een fijn weekend van en hopelijk brengt u ook een bezoekje aan de andere kandidaten, zoals zij allicht ook jou een bezoekje zullen brengen.

    - Dauw -

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel. Ik heb op jouw blog gereageerd.

      Verwijderen
  7. Het smaakte jullie heel erg goed en daar gaat het om toch!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je geeft er je eigen smaak aan, mág toch? Als het maar lekker is
    De bami goreng die ik maak wordt in viendenkring ;bami á la Ria genoemd.
    Ook gewoon lekker.
    groetjes, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Iets gaat er mis met mijn reactie zie ik,
    Het komt niet door.
    In elk geval hebben jullie lekker gegeten en daar gaat het om.
    Groetjes, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beide reacties zijn keurig gearriveerd, Ria.
      Groetjes, Marja.

      Verwijderen
  10. Vind ik alleen maar grappig; ik doe ook regelmatig dingen bij elkaar in de keuken waarbij een ander misschien op zijn/haar voorhoofd tikt omdat het niet hoort. Maar zo ontdek je steeds weer andere lekkere variaties.Mmmm.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Noemen ze dit niet 'The Joke of the Day'?
    Het heeft in ieder geval gesmaakt.
    Groetjes
    Mara

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Volgens mij komen koks aan hun béste gerechten door dit soort "vergissingen" ,alleen noemen zij het dan hun creatie ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ha, ha.... geestig.
    Maar volgende keer moeten jullie het écht op oude kaas proberen. Zalig!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  14. |Dat zou mij ook kunnen gebeuren, mijn ex was een prima kok dus de kelder stond vol met potjes en dingen waarvan ik amper de naam kende laat staan dat ik wist waar ik ze voor moest gebruiken. Dat is het enige wat ik nog wel eens mis, zijn kookkunst. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hahahaha
    het heeft er blijkbaar niet minder om gesmaakt.
    Volgende keer maar weer ;-)
    Groetjezz lfs mij

    BeantwoordenVerwijderen
  16. tja, dat moet je ook allemaal maar weten. Ik nam van de week wat chinese bonensaus van zoon, voor in de rijst. Wist IK dat dat zo zout was....

    BeantwoordenVerwijderen