Goldie

Hier staat ze dan, met de staart tussen de poten, zoekend naar iets bekends. Ze heeft dorst, ze is moe en bang. Waar zijn haar baasjes?
De dag was zo leuk begonnen. Ze liepen te sjouwen met grote vierkante dingen, maar zij kreeg links en rechts een aai over haar kop bij het passeren. Uiteindelijk riepen ze haar en ze kwispelde enthousiast terwijl ze in de auto sprong. Ze mocht mee!
Maar waarom komen ze haar nu niet halen? En waar is de auto gebleven?

De tweeling blijft onderweg maar vragen stellen over Goldie en ze weigeren door het douanepoortje te gaan. De marechaussee bemoeit zich ermee en vraagt waar al dat tumult om te doen is. De meisjes leggen uit wat er gebeurd is en de beambte verbiedt het gezin te vertrekken. Ze nemen contact op met de plaatselijke politie en het asiel. De meisjes zijn inmiddels in tranen, moeder voelt een migraine opkomen en vader is witheet van woede.

Ze hoort stemmen in de verte; jonge meisjesstemmen. Ze begint te rennen in de richting van het geluid. Nu roepen ze haar naam en Goldie raakt buiten zichzelf van opwinding. Eindelijk krijgt ze haar grote vriendinnen in beeld. Haar grote baasjes zijn er niet bij. Wel ziet ze twee onbekende mannen naast de meisjes staan. Ze vliegt de beide meisjes in de armen en jankt van blijdschap. Ze krijgt een bakje drinkwater voor haar neus, dat ze direct helemaal leeg slobbert.

Het echtpaar krijgt een vette bekeuring en zit voor een verklaring vast op het politiebureau. Het vliegtuig is allang vertrokken en de vakantie gaat aan hun neus voorbij. Dat vindt de tweeling helemaal niet erg.  Ze zijn zo blij dat hun troeteldier is gevonden en tegelijk zijn ze woedend op hun ouders. Mogen ze Goldie wel houden, alsjeblieft?

Het WE-300 thema voor de maand augustus is “verlaten”. In deze schrijfopdracht van Plato mag het woord zelf niet worden gebruikt.

22 opmerkingen:

 1. voor één keertje volg ik het niet helemaal, of toch wel. eerst reizen ze met de wagen of zijn ze ten minste op weg naar het vliegveld. kan een hond mee op het vliegtuig? ik denk het niet. dus hebben dat echtpaar Goldie BEWUST ergens gedumpt om rustig op vakantie te kunnen vertrekken. Ja, erg hé! Blijkbaar gebeurt dat zo vaak tijdens vakantieperiodes. Moet je maar geen huisdier nemen.
  Mooi geschreven Marja! zonnige groet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt het goed begrepen, Hilde. Met de auto naar het vliegveld en onderweg de hond gedropt. Te misselijk voor woorden. Ik kan me hier zo kwaad om maken. Vandaar dat ik dit in een logje wilde verwerken.

   Verwijderen
 2. Dubbel; ik vind het heel mooi geschreven maar kan om deze log* zo boos worden. Omdat het nog steeds voorkomt:-(. Waardeloos. En dan druk ik me zacht uit ;-)  *Het onderwerp dan he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook altijd woedend op dit soort mensen. Daarom wilde ik erover schrijven.
   Het past prima bij het thema "verlaten".

   Verwijderen
 3. Ik wilde (durfde) het eerst niet lezen, zo woedend en machteloos kun je hierom worden, hè...
  Heel mooi verwoord - en gelukkig nog goed afgelopen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pff wat een verhaal en ja zulke dingen gebeuren nog steeds.Mensen die hun dieren zo maar achter laten moeten ze zelf aan een boom binden in een heel erg afgelegen bos.Ik kan hels worden als ik er aan denk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met jouw verhaal is natuurlijk niets mis ,maar behalve het hierin verwerkte schandalige dierenleed kan ik me dan ook nog opwinden over het méér dan slechte voorbeeld dat ouder dan aan kinderen geven !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geschreven en hedendaags thema.

  Men zou aan sommige mensen moeten verbieden om huisdieren te houden. Er zijn genoeg alternatieven om tijdens vakanties een opvang te zoeken voor je lievelingsdier.

  Mensen die geen gevoelens kunnen opbrengen voor dieren zijn meestal egoïstisch ingesteld en dus laat je ze best niet zorgen voor anderen, ze hebben meestal al genoeg problemen met hun eigen persoontje...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He gats, wat een suffe ouders! Gelukkig was de tweeling er ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En zo is het, heel goed dat je dit thema hebt opgepakt en in de we hebt meegenomen....
  Al ben ik wel nieuwsgierig naar hoe het volgende onvermijdelijke dilemma opgelost wordt, wat gebeurt er vervolgens met Goldie?

  Realistische we, fantastisch beschreven! Maar verder een zeer boosmakende we ook, niet op jou natuurlijk maar op die onmensen die het doen... en dan noemen ze dieren beesten.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi en ernstig onderwerp! Ja niet te begrijpen dat je als mens daartoe in staat bent. Een hond is als een kind, lid van het gezin, maar toch zijn er van die eikels die dat gewoon kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik leefde er helemaal in mee én werd tegelijk heel kwaad op de ouders en voelde mee met de kids. Teken dat het ook ontzettend goed is geschreven.

  En het doet me eraan denken dat er elk jaar weer van dergelijke mensen zijn, ... grrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een prima thema. Ja, het is om wild van woede te worden. Je beschrijft precies goed. Eigenlijk zouden ze dat soort mensen ook maar eens een dag of wat aan een boom moeten binden. Een beetje oog om oog.... dat ze het goed beseffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tjonge als je toch een dier hebt kun je toch wel zorgen voor een logeeradres.Goed geschreven!Ben ook wel benieuwd hoe het verder zou gaan want kun je als kind je ouders nog wel vertrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schrijnend hè? Ik zou echt niet weten hoe kinderen hier later mee moeten omgaan.

   Verwijderen
 13. De buren naast ons hebben 2 weken geleden een hond gekocht in het plaatselijke asiel.Een mooie in de steek gelaten hond. Afgegeven door een man die hem niet meer heeft opgehaald.Bella zoals de buren haar hebben genoemd ,zag er niet verzorgd uit,maar het is een goed luisterende hond.De trieste ogen van de eerste dagen hebben inmiddels plaats gemaakt voor een zachte lieve blik.
  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk om van jou weer zo'n positief verhaal te horen. Zo kan het ook!

   Verwijderen
 14. Het is so wie so om je kwaad over te maken; een logeeradres kan iedereen wel vinden, maar het is ook nog eens een domme, onnadenkende streek van die ouders. Die tweeling kan daar enorm door getraumatiseerd worden. Stel dat ze denken; als ze onze hond achterlaten, doen ze dat dan ook een keer met ons? Goed dat de ouders zijn aangehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja dat is te triest voor woorden en het gebeurt nog steeds jammer genoeg dat mensen dat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Phoe ....... de nachtmerrie voor elek viervoeter!
  Gelukkig dat de tweeling stampei ging maken en er op in gegaan werd, anders ......

  BeantwoordenVerwijderen