Na zessen

Het personeel bestond uit een vijftigplusser, jeugdvriend van de baas, voormalig groothandelaar in eieren, wiens zoon met een dochter van de baas was getrouwd, een vierentwintigjarige ex-banketbakker, die in de weekenden optrad met zijn discotheek en als vliegende kiep: de twintigjarige, middelste zoon van de baas. Kunnen jullie het nog volgen? Dit illustere gezelschap werd op zaterdag aangevuld met mijn persoontje.
Zolang de winkel open was, werd iedereen bij de achternaam aangesproken. Denk aan “Are you being served?”

Na zessen ging de muziek knetterhard aan, werden pilsjes opengerukt, grappen gemaakt en was het knotsgezellig. Ik werd geplaagd en uitgedaagd met de bedoeling om mijn verlegenheid te overwinnen. Ik leerde snel en werd een echt bijdehandje. En o jeetje, ik vond die zoon van de baas wel een erg leuke vent. Maar ik was slechts een zaterdaghulpje en de zoon was soms een arrogante kwast met kouwe kak

Hij werkte vele uren op het administratieve hoofdkantoor als personeelsmanager en was invaller op de filialen waar personeelsleden uitvielen door ziekte of verlof. Ook bracht hij goederen rond en haalde de dagopbrengsten voor zijn vader op. Mijn vriendin “Ernie” en ik “Bert” gingen in de schoolpauzes vaak even naar de winkel om te kijken of “hij” er was. Soms hadden we mazzel, maar vaker hadden we pech. Het begon de andere medewerkers wel een beetje op te vallen, dat wij zo vaak langskwamen en naar “hem” vroegen. Ze hadden nog niet helemaal door wie van ons tweetjes zo geïnteresseerd was in de jonge heer van den Boogaardt.

Het voorjaar barstte los en mijn verliefdheid schoot in de volgende versnelling. Nu moest “Ernie” de stoute schoenen aantrekken. Ze ging de winkel in, terwijl ik buiten nerveus stond te wachten. En weet je wat ze namens mij moest zeggen? “Marja vindt je lief.” Nou, was dat dapper of niet? Ik voel nog het schaamrood op mijn kaken. Hij vond het erg vertederend en zij mocht mij vertellen, dat hij mij ook lief vond. Dat vindt hij trouwens nog steeds.

5 opmerkingen:

 1. Dus 'het' is toen begonnen? Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, zo lang aan elkaar blijven hangen? Dat moet echte liefde zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, wat goed zeg. En gewoon aan elkaar blijven plakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, gewoon ....?
  Er is driftig aan de weg getimmerd, het bootje is wel eens in zwaar water geweest en we zijn met vallen en opstaan samen volwassen geworden.
  Maar ik zou het zo weer over doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.