Vogels voeren

Sinds 2 weken worden de vogels weer door mij bijgevoerd. Rond de veranda hangen mezenbolletjes, pindanetjes en soms staat er een bordje met restanten rijst of aardappel. Ik kan zo genieten van al die bedrijvigheid. Een merelpaar hipt onder de netjes door en pikt de gevallen kruimels op, hun veertjes opgezet tegen de kou. Tientallen meesjes, vinkjes en musjes vliegen af en aan. En ik zit heerlijk binnen bij de verwarming.
5 opmerkingen:

 1. Ziet er gezellig uit daar!

  Ik heb steeds een stel Halsbandparkieten aan mijn balkon hangen, ook leuk.

  Helaas weinig meesjes, er zitten hier teveel kauwen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar zullen de vogels wel blij mee zijn. Het is moeilijk om voedsel te zoeken nu.

  En het is leuk om naar te kijken.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hangen er echte halsbandparkieten aan je balkon of in plastic uitvoering?
  Lijkt me een merkwaardig gezicht, zulke tropische vogels in de sneeuw. Zijn dat soms de bekende Amsterdamse parkieten die zich vele jaren geleden verwilderd hebben en het uitstekend doen?
  Net nog een zak overgebleven konijnenkorrels in de week gezet en buiten gestrooid. Binnen een mum hadden de eksters het opgesmikkeld. Leuk gezicht.
  In de maagdelijke sneeuw zag ik vanmorgen hoe de muizen gelopen hadden, grappig.


  Rooika de kat

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar een rode kater loopt, zijn toch geen muizen meer te vinden? :) Hier zijn in elk geval geen halsbandparkieten. Een overdosis mezen, wat mussen en vinken, een roodborstje en een paar merels. Knotsgezellig al dat leven op de veranda.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook een groot van die kleine bedrijvige beestjes. Hang maar weer wat bollen op in de hoop dat ze dichtbij genoeg komen om ervan te genieten (egoistisch eigenlijk, van mij?! :-)

  BeantwoordenVerwijderen