33 jaar vriendschap

Maandag kwamen ze weer gezellig logeren met Chica.
Eerst thee drinken, borrelen en chinees halen, daarna genieten en kletsen voor de open haard.
Veel te laat naar bed en heel rustig wakker worden.
Ontbijten, krantje lezen, babbelen, wandelen met de hond, lunchen en weer wandelen.
Zoveel gedeeld en nog zoveel te bepraten.
Heel bijzonder.

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk he zoveel jaar vriendschap. Ik heb ook een vriendin die ik al bijna 30 jaar ken. Soms grijp je terug naar herinneringen die voor je gevoel gisteren waren en dan is het zo fijn iemand te hebben die dat met je deelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marja,

  ''Koester het'' ik had een vriendin waar ik ruim 45 jaar mee bevriend ben geweest. (ben nu 54 jaar)
  De laatste jaren werdt minder en minder sinds een paar jaar is onze vriendschap helemaal over.. hoe komt dit?
  Mijn Man en ik reizen graag en met name door Azie, Zij vondt dat maar niets en had altijd kritiek, foto`s van onze reizen daar was ze dus ook niet in geinteresseerd. Ik vondt het leuk om bijvoorbeeld eens met haar een paar dagen weg te gaan, Zij niet.. een dagje shoppen of naar een Kerstmarkt was volgens haar voldoende (ze zei altijd dat haar man dat niet goed vondt dat betwijfelde ik, we leven toch niet meer in 1900.. ) Zij zat de laatste jaren dag in dag uit voor haar PC, hoezoooo achter de geraniums? Ik werk halve dagen in de zorg, omdat ik dat zelf leuk vindt. Dat vondt ze maar vreemd ik had het geld immers niet nodig, om dat mijn man goed verdient. Dat ik het zelf leuk vind ..wou z eniet begrijpen.. Zij zit dag in dag uit thuis, wil niet werken, Discriminatie? Dat ken ik niet, elk mens laat ik in zijn waarde, Zij .. was rasistisch en zo kan ik nog wel even doorgaan het was net als in bep. huwelijken ''Wij'' waren uit ekaar gegroeid, voor vriendschap komt dan ergenis in de plaats, en dan is het beter om uit elkaar te gaan. Op een gegeven moment moet je alles op een weegschaaltje gaan leggen '' Wat kan ik wel of niet zeggen'' En je hebt geen raakvlakken meer.. Dan is het beter om er een punt achter te zetten, dat hebben we dus in overleg gedaan. Erg Jammer maar daar is niets aan te doen.

  groetjes van je namagenoot, Marja

  (ik ben helemaal niet thuis met bloggen.. heb mijn best gedaan)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @naamgenootje: Wat ontzettend jammer voor jullie. Vriendschap is zo kostbaar. Het is wel iets waar beide partijen aan moeten blijven werken. De intensiteit hoeft ook niet altijd even hoog te zijn. Soms kun je elkaar tijden niet zien en toch binnen korte tijd de draad weer oppakken.
  Ook bij ons vieren geldt dit. Wij zijn uitersten in leefwijze, maar respecteren elkaar.
  Ik hoop dat je dit leest, maar voor alle zekerheid zal ik het ook naar je mailen.
  Bedankt voor je verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marja,

  Ja, het is niet anders, zonde is het natuurlijk wel.
  Je hebt zoveel met elkaar mee gemaakt de pubertijd, verkering, trouwen, kinderen krijgen, het overlijden van haar ouders. Je zou zeggen dan moet je toch naar elkaar toe groeien? In ons geval zijn wij in de laatste jaren meer en meer uit elkaar gegroeid.
  Ik heb gelukkig een fijn leven met vele hoby`s en interesses dus echt missen doe ik haar niet, houd niet weg dat ik natuurlijk af en toe best nog wel aan haar denk.

  (zoals ik al eerder melde ben ik geen ster in bloggen) Reageer als: profiel selecteren? google, live journal etc.. begrijp ik niets van.. daarom heb ik anoniem... aangeklikt
  liefs van mij..

  BeantwoordenVerwijderen