Een ram en een geit

De zin en onzin van sterrenbeelden.

Ik heb zomaar wat stukjes van internet geplukt over de ram en de geit. Beide beschrijvingen zouden op mij van toepassing moeten zijn. Ik ben heel benieuwd naar jullie meningen over dit onderwerp.
Het sterrenbeeld Ram wordt beheerst door de planeet Mars. Jaloersheid, strijdlust, vernietigingsdrang, bazig en koppig zijn de negatieve karaktertrekken van een Ram. De goede eigenschappen zijn dat Rammen dynamisch en direct zijn, een positieve houding hebben en snel reageren in en op situaties. De levensles van de Ram is dat zij moeten leren wat hun verlangens zijn zonder daarbij anderen te hinderen.

De Ram is een pionier, een verkenner. Hij is een uitstekende starter, begint aan van alles en nog wat, maar is ook een ster om het uiteindelijk over te doen aan een ander, zodat hij weer aan iets nieuws kan beginnen. Essentieel in zijn leven is het verlangen om in vrijheid zijn mening te kunnen uiten. Rammen zijn geboren leiders. Zij proberen anderen hun informatie door te geven door een andere invalshoek te kiezen om iets uit te leggen.

Een Ram moet niet bang zijn om zijn kracht te tonen als dat nodig is. Als hij het slachtoffer is geworden van geweld, zal angst een grote rol in zijn leven blijven spelen. Wanneer hij zich daarna niet de mogelijkheid gunt om zijn ware natuur te tonen, kan dit leiden tot dwangmatigheid en innerlijke verwarring. Het onderdrukken van zijn natuurlijke drang - vooral als hij iets ten opzichte van zichzelf of anderen wil goed praten - kan ook leiden tot schuldgevoel en lichamelijke kwalen.

De Ram houdt van uitdagingen, die hem dan ook aanzetten tot actie. De geldelijke beloning is minder aantrekkelijk dan het voldane gevoel dat hij krijgt als hij provocaties aangrijpt en zijn tegenstanders in een stofwolk achterlaat. Op school is de Ram ijverig en kan hij niet wachten om met een proefwerk of examen zijn kunnen ten opzichte van zijn klasgenootjes te bewijzen. Hij wil altijd in alles wat hij doet de beste zijn en doet het niet voor minder; hij accepteert zijn eigen excuses niet, ook niet als de rest van de wereld die wel gelooft. Rammen zijn goede vrienden en helpen met dezelfde geestdrift en overtuiging moeilijkheden op te lossen, als waarmee ze hun eigen problemen te lijf zouden gaan.

Een Ram is een extremist, fysiek en mentaal zeer zelfverzekerd en emotioneel. Maar wanneer ze niet voorzichtig zijn en dit te veel uitbuiten, kunnen ze een sociaal buitenbeentje worden en zullen ze zich eenzaam voelen. Als kampioen van de underdog staat de Ram erom bekend te pas en te onpas op het spreekgestoelte te gaan staan. De Ram brengt nieuw elan in zijn omgeving en staat altijd midden in het leven. Hij spoort anderen aan om uit de schaduw te stappen en meer in de schijnwerpers te gaan staan. De Ram is niet kapot te krijgen en zal ook in slechte tijden overleven. Zelfs wanneer hij aan hongerdood ten onder dreigt te gaan, zal hij tegen zichzelf zeggen: 'Dit valt nog wel mee, wanneer komen er nu echt slechte tijden?'

Geiten zijn erg creatief, daardoor zijn ze artistiek vaak erg begaafd. Ze zijn hartstochtelijke en rustige personen. Soms zijn ze een beetje vreemd. Ze zijn bijna altijd zeer oprecht en open. Ze kunnen zich erg goed dingen inbeelden, want ze hebben een grote verbeeldingskracht. Ze kunnen slecht tegen druk. Geiten weten de goede dingen van het leven te waarderen en zijn daarbij romantisch en nostalgisch. Geiten houden niet van agenda's en routines.

Geiten zijn vaak erg perfectionistisch en willen zeker alles op hun eigen tempo doen en niet opgejaagd worden. Ze kunnen zich erg goed inzetten en zijn vaak bij veel erg emotioneel betrokken. Ze hebben veel overtuigingskracht en weten met veel charme de dingen naar zijn hand te zetten. Geiten gaan vaak op een onconventionele manier tegen de bestaande trends in. Ze zijn niet altijd even betrouwbaar. Het is niet dat ze opzettelijk onbetrouwbaar zijn, maar ze zijn onvoorspelbaar en houden graag een slag om de arm, waardoor men niet altijd op hun aankan.

Geiten zijn vaak erg impulsief en kunnen compleet onverwachts voor de deur staan. Geitenkinderen hebben vaak een wat vreemd gedrag. Daardoor zijn ze vaak het middelpunt van pesterijen. Geitenkinderen hebben erg veel ruimte nodig en houden zich vaak bezig met dingen die andere kinderen niet interesseren. De volwassen geit weet moeilijk de regels binnen het gezin te handhaven en verzinnen vaak ter plekke wat hun op dat moment het beste uitkomt. Het zijn goede, maar afwezige ouders die hun kinderen soms net iets te veel ruimte geven.

P.S. Mijn ascendant is Maagd en ik ben een (hout) geit. Wat een janboel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren via je Google-account wordt aanbevolen.