Autobiografietje - deel 3

In 1987 vroegen we via de onderwijsinspectie een extra week herfstvakantie aan voor onze kinderen. We kregen groen licht en vierden ons twaalf en een half jarig huwelijk met z’n zessen op Tenerife. Ze waren toen 11, 9, 7 en 6 jaar oud. Het was hun eerste vliegreis en ze vonden het geweldig. We huurden een jeep, bezochten de vulkaan, de botanische tuinen en de plek waar we onze huwelijksreis hadden doorgebracht: Puerto de la Cruz.

De volgende buitenlandse reis met het hele gezin was 2 jaar later. Een supervakantie! We gingen met de autotrein naar Zuid-Frankrijk. Eerst naar Narbonne en vervolgens met de auto naar Moulin du Roc in St. Julia-de-Bec. We bezochten kasteelruïnes uit de periode van de vervolging van de Katharen o.a. Château de Peyrepertuse. Dit was voor herhaling vatbaar en gelukkig konden we in 1990 voor de tweede keer naar Moulin du Roc. Nu hadden we mijn broer en schoonzus met de 2 kinderen zo enthousiast weten te maken, dat ze met ons meegingen. Dus 2 auto’s op de trein en met z’n tienen naar Ed en Joep; dit waren namelijk de gastheren en twee vrienden van ons. Het was oergezellig!

Intussen werkte Robbert keihard in de winkel (60 uur per week) en deden we samen de boekhouding. De oudste twee zaten inmiddels op de middelbare school, ik volgde een computercursus en het leven was goed…….??
Helaas is mijn moeder in september 1990 veel te vroeg overleden, ze was net 61. Ze heeft de strijd tegen de ziekte van Kahler (een vorm van beenmergkanker) verloren.

In 1994 slaagde onze dochter voor het VWO en wilde dolgraag dierverzorging studeren aan het MBO in Barneveld. MBO vragen jullie je af? Is dat niet een stapje lager? Ja, dat klopt. Ze wilde echter dolgraag de praktijklessen volgen op die specifieke school en stond liever tot haar oksels in de mest, dan te moeten leren hoe ze manager werd van het hele zooitje. Ze wist altijd heel goed wat ze wilde. Enfin, wij piekeren over de afstand Voorschoten – Barneveld, de mogelijkheid van kamerhuur in die buurt, de kosten, enz. Nou wilde het toeval, dat ze verkering had met een jongen, die op kamers zat in Hilversum en het daar helemaal niet naar zijn zin had.

En ineens kreeg wij een heel brutaal idee: als we nu eens een huis kopen tussen Hilversum en Barneveld en ze gaan daar samen wonen, terwijl de andere kamers aan studenten worden verhuurd? En zo geschiedde ..… we zetten ons eigen huis in als borg, overtuigden de bank van ons kloppende rekensommetje en kochten een pand in Amersfoort. Beetje verbouwen, beetje verhuizen, advertenties zetten en zowaar in september was het huis volgeboekt. O ja, ook nog een voortuin aangelegd, omdat uit de aktes bleek dat 6x6 meter stoep voor de voordeur bij het huis hoorde. Dat is zonde, dus grasmat en leuke struikjes erin en een paadje naar de voordeur. We hebben ontzettend veel geleerd van dit project en genoten natuurlijk! Menigeen fronste zijn wenkbrauwen of zuchtte diep en ze vroegen zich allemaal af of wij wel beseften, waar we mee bezig waren. Wij dachten persoonlijk van wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten